Fără categorie

Distileriile Alexandrion – Pentru că EXCELENȚA are nevoie doar de jumătate de infinit!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 1 Average: 5]

Când vorbim de hoteluri de 5 stele sau dacă visăm la hotelul de 7 stele din Dubai vorbim de lux, extravaganță, excelență. Când ne adresăm unei persoane cu titulatura de Excelență o facem pentru că acea persoană are sânge albastru, are un trecut nobiliar, are un blazon, are faimă.

Dar dacă personalități cu origini românești cu titulatură onorifică atât de rafinată cunoaștem foarte puține, iar de hoteluri de 7 stele nici nu poate fi vorba în prezent în România, țara noastră are totuși ceva PREMIUM, de 7 Stele.

Dar să lăsăm Timpul să se așeze…

Ca să fac o scurtă paranteză, până astăzi am crezut că Alexandrion este o băutură importată din Grecia, că Brâncoveanu XO este un produs de lux care vine într-o carte precum ceaslovul de acum 300-400 de ani pentru a fi oferit cadou, că afinata și vișinata se fac doar la consătenii bunicului meu de la Rucăr.

Dar adevărul este cu totul altul și e atât de fascinant încât merită depănat pe îndelete….

Am ajuns…Unde? La Distileriile Alexandrion. Prima surpriză !? M-am întâlnit pentru prima dată, face to face, cu doi bloggeri prahoveni de calibru – John și Adelin. A doua surpriză !? Am reușit să o revăd pe Amalia de la Centrul de Excelență Renașterea și mă bucur că ne-am întâlnit pentru că am reușit să punem la punct câteva subiecte dar detaliile la timpul lor.

Scopul vizitei?

ALEXANDRION GRUP își creează o nouă imagine și se identifică de acum înainte sub numele de DISTILERIILE ALEXANDRION. Cu un portofoliu de peste 10 branduri produse în România la distileria din Dealu Mare, Pleașa, județul Prahova, DISTILERIILE ALEXANDRION au redefinit standardul de excelență în cei 20 de ani de prezență pe piața locală din România.

Branduri precum Alexandrion din cupaje rafinate de 3, 5 sau 7 ani, Brancoveanu XO din cupaje de vinars de 5 sau 7 ani, vișinată după cele mai autentice rețete românești la cele mai înalte standarde, afinată, coniac, brandy și multe sortimente de vodkă și alte spirtoase toate unite de un singur sens – RAFINAMENTUL TIMPULUI.

Am avut șansa să vizitez zona de testare a proprietăților organoleptice a licorilor bahice, zona de îmbuteliere, de prelucrare, de rafinare, de distilare, de filtrare, practic m-am simțit pe viu ca la emisiunile de tipul HOW is Made de la Discovery. Am avut șansa să asist pe viu la livrarea unor loturi întregi de Alexandrion, Brâncoveanu XO, sau alte sortimente de băuturi.

De precizat că tot ce-am văzut este rezultatul unor investiții de peste 20 de milioane de euro în ultimii ani. Multumesc pentru fotografii BLOGGER-ului JOHN 🙂

Distileriile de la Bucov – Pleașa se află în inima arealului Dealu Mare (cunoscut înainte ca Dealu Frumos), regiune situată din punct de vedere geografic pe paralela de 45 de grade, asemeni regiunii franceze Bordeaux.

Distileriile se întind pe o suprafață de 200.000 mp și beneficiază de cele mai moderne tehnologii din Europa: distilerii multifunctionale, unice în România (pentru vin, fructe si cereale), cramă subterană cu o capacitate de 3000 butoaie și secție de îmbuteliere de 10,000 mp.

Am vizitat crama unde senzatia este ca plutesti in alcool.  Aburii te invaluie din toate partile si te mangaie pe toti porii. Ni s-a spus sa nu facem fotografii cu blitz pentru ca lumina puternică poate aprinde particulele fine de alcool. Acolo jos in burta pamantului am privit timpul cum se contureaza in doage de stejar, cum deseneaza cupaje de vinars, cum se topeste sub butoaie uitate de 8 sau 10 ani, cum isi schimba culoarea si sensul dupa fiecare sticla, dupa fiecare poveste.

Am gustat alcool pur de 70 de grade, o senzatie care te incalzeste pana in maduva oaselor, pana in cei mai adanci pori din fiecare celula, am gustat din istoria brandului Brancoveanu, din Alexandrion, din toate comorile adopostite acolo sub protectia TIMPULUI.

 Dintre brand-urile de notorietate produse de Distileriile Alexandrion la distileria proprie de la Pleașa din județul Prahova, s-au detașat faimosul vinars Brâncoveanu XO şi VSOP, Alexandrion 5* şi 7*, Vodka Alexander şi Vodka Kreskova, afinata și vişinata Saber Premium, dar şi alte produse care au asigurat companiei recunoașterea ca lider al calității în România.

Distileriile Alexandrion au importat selectiv numai acele tipuri de băuturi pe care nu le putea produce: Glenfiddich – cel mai cunoscut și vândut Single Malt la nivel global și în România, Single Malt The Balvenie, Triple Malt Monkey Shoulder, Cognac Camus și digestive Fernet Branca.

In cei 20 de ani, Distileriile Alexandrion au însemnat:
Peste 223 milioane sticle vandute;
Peste 120 milioane litri produşi
Peste 470.000 sticle de vinars Brâncoveanu

Anul trecut, Distileriile Alexandrion au însemnat:
Peste 12 milioane sticle vandute;
Peste 8 milioane litri produşi
Peste 650.000 sticle exportate

După plimbare am avut șansa să gustăm tot felul de preparate culinare udate atent și firesc de cocktail-uri bazate pe Alexandrion și nu numai. Am avut șansa să-l cunosc personal pe cel care a pus piatra din capul unghiului la modul atemporal, de la inceput, la prezent, la viitor si care a crezut in Romania si potentialul ei dintr-un singur motiv – Aici totul musteste de EXCELENTA…

Pentru Excelența! Acesta a fost motto-ul care ne-a ghidat în toti acesti ani. Iar excelența se obține prin eforturi însemnate, sacrificii și perseverență! Lucrurile perfecte nu se nasc de pe o zi pe alta, iar rafinamentul este o virtute pe cât de greu de atins, pe tot atât de demnă de cei care prețuiesc valorile care contează de-a lungul timpului… Dupa 20 de ani, Distileriile Alexandrion reprezintă nu doar o companie românească puternică, ci un model de business matur, un reper al competenței și seriozității în producția băuturilor alcoolice de calitate”, a declarat Nawaf Salameh, Fondator și Președinte al Distileriilor Alexandrion.

Si povestea se termina aici…Multumesc Amalia si tuturor celor care ne-au insotit in peripetia noastra printre licori si miresme de la intrarea in complex pana la iesirea din el. Multumesc muncitorilor de la banda automata ca au avut puterea sa ne zambeasca dupa atatea ore de munca, inginerilor chimisti, laborantelor ca ne-au suportat, oamenilor care au avut rabdare sa raspunda chiar si la cele mai stupide intrebari, totul a fost EXCELENT pentru ca EXCELENTA presupune noblete, atentie si mai ales RABDARE.

La Distileriile Alexandrion nu stiu ce face TIMPUL cu oamenii dar acolo TIMPUL chiar are rabdare cu licorile de culoarea caramelului topit, a topazului, a rubinului, a aurului îmbătrânit sau a argintului timpuriu…

Despre vizita a mai scris si John Cristea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *