Fără categorie

Disclaimer: Daca esti feminist esti Gay?

Spread the love

M-am gândit la această probă ca la o controversă. Am ținut-o în draft din motive lesne de înțeles dar simt să continui pe aceeași idee. De exemplu, dacă eu ca bărbat vreau să fac parte din COMUNITATEA CHIC-ELITE înseamnă că sunt GAY? Un bărbat nu trebuie să mai fie elegant, nu trebuie să mai respecte femeile?

ChicElite_slogan-300x284

Dacă mă declar un susținător al creațiilor artistice și elegante în materie de pret-a-porter, office ale lui Eli Lăslean, înseamnă că sunt Gay? Oare eu ca bărbat n-am voie să respect și să apreciez eleganța unei colecții de haine? Ellis-mic-250x250

Oare eu ca bărbat n-am voie să accesez o pagină de facebook unde moda e ridicată la rang de artă doar pentru că am ales să port barbă? Asta mă face GAY?

designer_roman_008_02

Sursa foto: romanianfashion.ro

La aceste întrebări și provocări voi răspunde în rândurile următoare…

➡ Ideea nr. 1

11046389_10205179310975342_7420356419977620194_nPentru ca NU mai reusim sa vedem padurea din cauza copacilor. Am fost acuzat de exemplu ca generalizez, ca nici filozofii si nici psihologii nu gandesc haotic cum am gandit eu articolul. Ok, dar am o intrebare atat de simpla de se vede din avion. UNDE am scris eu, de-a lungul carierei mele pe blog ca TOATE femeile inteligente sunt SINGURE sau ca femeile merita sa fie singure si ca e mai bine sa fii sociabil alaturi de barbati ? Nu spun ca asta ar fi gresit, nu vreau sa fac polemica, dar diferenta dintre eleganta si opinie despre eleganta e mare. Daca eu cred ca eleganta inseamna sa te imbraci in blugi rupti si adidasi la un eveniment de gala, asta nu inseamna eleganta ci doar viziunea mea rebela despre moda. In articolele mele, de-a lungul celor 6 ani, am vorbit mereu de femeile SINGURE pe care le-am intalnit de-a lungul vietii mele. Despre multe dintre ele nu mai am informatii actualizate, dar asta nu ma face GAY. Nu stiu care mai e starea lor emotionala sau civila. Ca si concluzie, eu am vorbit strict de femeile singure pe care le-am intalnit EU si care, intamplator, chiar mi-au demonstrat cat sunt inteligente si aici nu ma refer la diplomele de master si cursurile de chimie organica. Vorbesc de femei cu care poti discuta pe orice tema de la fizica cuantica la culori si arome de dulciuri, de la economie mondiala la turism rural. Si daca le-am respectat si le respect, inseamna ca sunt feminist=GAY?

➡ Ideea nr.2

Ne place sa ne dam destepti/e si cand nu suntem. In primul rand, logica unor persoane e atat de alambicata incat iti vine greu sa extragi o idee pertinenta. Sa facem totusi un mic test. O intrebare standard la testele de inteligenta.

10402974_10205211088289755_7032741058657699910_nUnii barbati sunt feministi

Statistic, s-a demonstrat ca anumiti feministi sunt gay

CONCLUZIE: Toti barbatii feministi sunt GAY

Provocarea vine tocmai acum. Daca intrebi pe cateva persoane despre valoarea de adevar a propozitiei, sunt sanse ca printre acele persoane sa se gaseasca raspunsuri de genul – Da, enuntul este adevarat. FALS! Nimeni nu vede sau pur si simplu ignora din enunt doua cuvinte cheie – unii si anumiti. Sa ne intelegem. Disputa acestor randuri n-are legatura cu orientarea sexuala. Scopul acestor randuri nu e se arate ca e bine sau nu sa ai o alta orientare. Eu vorbesc strict de logica. Iar logica enuntului de mai sus e mai clara decat apa de la robinet – Nu toti barbatii feministi sunt gay. Vorbesc aici de logica enuntului in sine, iar articolele mele scrise pe teme despre femei au scos la lumina prejudecati pe care le credeam disparute. Ce e si mai paradoxal e faptul ca acele prejudecati vin tocmai de la femei. Paradoxal, din numarul celor care ma acuza ca as fi feminist gay, peste 70% sunt femei. Ciudat, nu!?!

➡ Ideea nr.3

Nu stapanim cuvintele din Limba Romana si emitem judecati de valoare in necunostinta de cauza. Ieri de exemplu, o pustoaica de abia trecuta de 20 de ani, nu intelegea ca exista si cuvantul mental, cuvant care n-are nicio legatura cu „menta” :). O alta cititoare confunda notiunea de barbat efeminat cu feminismul. Pentru ambele cititoare si pentru altele va las spre ajutor cateva definitii DIRECT din DEX.

DEX

MENTÁL, -Ă, mentali, -e, adj., s. n. Care se referă la mentalitate, privitor la mentalitate. ◊ (Substantivat) Mentalul colectiv. – Din fr. mental. Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de LauraGellner |

EFEMINÁT, -Ă, efeminați, -te, adj. Cu aspect sau caracter feminin, delicat; p. ext. molatic, moleșit. ♦ Iubitor de plăceri. – Din fr. efféminé, lat.effeminatus.
Sursa: DEX ’09 (2009)

FEMINÍST, -Ă, feminiști, -ste, adj., s. m. și f. (Persoană) care susține drepturile femeii, care apără drepturile ei, care aderă la feminism. – Din fr.féministe.
Sursa: DEX ’09 (2009)

➡ Ideea nr.4

Unele femei urasc feminismul dintr-un motiv care imi scapa. Asa cum spuneam, am avut reactii de genul ca barbatii feministi sunt incapabili de multe lucruri si ca barbatul ar fi bine sa isi cunoasca pozitia in societate iar femeile pe a lor. Nu mai intru in polemici, va las un clip video mai relevant decat o mie de articole pe orice blog.

Ar mai fi lucruri de punctat si adaugat dar lasam ideile pe alta data. Concluzie! EU n-am generalizat. Voi, de ce o faceti !?!

male-feminist

Pentru SuperBlog 2015

0 gânduri despre „Disclaimer: Daca esti feminist esti Gay?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *