Fără categorie

Din culisele reportajului despre Colectiv oferit de Discovery! DE CE EU?

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Our Score

Probabil l-ati vazut pe Discovery, probabil l-ati vazut pe net pe streaming, probabil l-ati vazut pe youtube sau urmeaza…Incerc sa scriu randurile astea de cateva saptamani, desi filmarea a fost facuta demult… Incerc sa ma adun dar asa cum a spus si Nick ADDLER, nu e usor, mai ales cand ai fost martorul,  cand ai vazut cu ochii tai cat de usor s-a aprins, in 4 secunde deja avea flacara pe putin un metru si CAT DE USOR s-a STINS.

Nu vreau sa fiu fatalist si sa incep cu texte cu puteam sa fiu si eu ca puteam dar nu despre asta e vorba. Dar in schimb pot sa spun cu ciuda si revolta ca PUTEA sa fie ACOLO un extinctor care sa FUNCTIONEZE si TREBUIA sa FIE si sa functioneze…

Nu e ca si cand se intampla o furtuna, un cutremur si sa spui ca putea sa fi fost o furtuna mai slaba sau un cutremur mai mic, aici n-a fost vorba de ceva supranatural…De ce n-a fost un extinctor ACOLO? Cu intrebarea asta putem muri si maine si nu vom afla raspuns… Dar sa va spun povestea din spatele reportajului, atat cat pot si reusesc…

#colectiv inainte de filmari

Nu imi mai aduc aminte ziua in care am fost apelat dar stiu si acum cine a sunat. Era Vali de la TWIST MEDIA, omul cu care colaborez de aproape 7 ani. Stia despre mine, stia despre proiectele mele, stia ca l-am cunoscut pe Claudiu Petre si m-a intrebat daca vreau sa ma implic intr-un proiect realizat de Discovery despre Colectiv. „Un reportaj, o reconstituire. ” Mi-a spus atunci ca seman cu unul dintre chitaristi – Vlad Telea, unul dintre cei patru membrii ai trupei care a murit…”

M-a cutremurat gandul stiind ca urma sa apar intr-o reconstituire…Dar am vrut sa ma implic. Oricum gestul meu era incomensurabil mai lipsit de valoarea decat orice alt act artistic de oriunde. Nici nu se putea compara. Nu va pot spune unde a avut loc reconstituirea, dar eu am filmat doua zile alaturi de colegii de trupa cu care urma sa ne implicam in reconstituire.

Ulterior am aflat de Nick Addler, omul din spatele proiectului de efecte speciale, cel care a dat viata unor filme precum Star Wars, Alien şi Braveheart. Tot ulterior am aflat si de Misu Predescu cel care a coordonat proiectul.

COLECTIV

#COLECTIV filmarile

Practic eu si colegii mei am avut o zi de acomodare, ca sa intelegem chimia dintre noi, sa ne obisnuim cu ceea ce urma, sa descoperim trupa si sa intelegem muzica. Dar ultimele elementele erau deja redundante. Toti de acolo stiam de trupa Goodbye to Gravity, toti de acolo stiam cel putin o piesa din repertoriul lor. Nu aveam cum. De la tragedia din octombrie trecusera 4 luni dar pentru noi ecoul era la fel de viu.

A doua zi au inceput filmarile propriu zise, cu efectele speciale aferente, cu spectatori. Nu imi e rusine sa recunosc si nu vad de ce as ascunde asta, dar toate scenele pe care le-am filmat, dupa terminarea momentului mergeam in toaleta si plangeam incet, plangeam in mine dar plangeam. Au fost momente cand filmam si vedeam in public un fotograf care semana atat de bine cu Claudiu Petre ca de multe ori, in nebunia mea doream sa cred ca se termina scena si ma intalnesc apoi cu el in culise sa radem, sa… Dar nu s-a intamplat niciodata…

Filmez de 7 ani, am in spate cateva zeci de proiecte de cinema, majoritatea filme romanesti, doua proiecte internationale, dar de data asta m-am simtit stors de energie dupa fiecare cadru, secventa. Ma durea pentru ca stiam ca ceea ce faceam pe scena nu era un scenariu SF, un film HORROR, era REAL.

colectiv

Am mai fost implicat in filme care vorbeau de cel de-al Doilea Razboi Mondial, am participat la reportaje pe History Channel despre Independenta Americii, dar acum era mai mult decat realitate. Era vorba despre oameni care NU mai sunt, despre prieteni, bloggeri, fotografi, jurnalisti, artisti care au facut un singur lucru gresit -AU IUBIT ceea ce faceau si au trait, au simtit…

Aveam un gust amar cand il auzeam in timp ce urmaream reportajul pe acel doctor chimist care povestea ca cei care au intrat in club sa-si salveze semenii nu stiau de pericolul gazului pe care-l inhalau.

Eu pot sa jur pe rosu pe negru pe ce culori vreti si carti si simboluri, dar Claudiu Petre si altii ca el chiar daca ar fi stiut pericolul tot ar fi salvat acei oameni. Pentru ca adevaratii eroi n-au armuri de otel, scuturi din titan si costume din kevlar, adevaratii eroi au pur si simplu…SUFLET.

Ma opresc aici…Oricum prea multe cuvinte n-ar mai fi de spus…

#COLECTIV #FINDME #CLAUDIUPETRE

In amintirea ta si a celorlalti 62…

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *