Fără categorie

Despre tehnologie, laptop-uri si…ceva in plus!

Spread the love

lenovo-alimentator-compatibil-lenovo-20v-3-25a-5-5x2-5-6766Intamplarea face sa am probleme cu laptopul, mai exact cu incarcatorul. Intr-o astfel de situatie, blogger fiind, stau sa butonez Google-ul pana-i sar capacele. Si, dupa ce am colindat pe net cam doua-trei ore, ca de obicei am aflat ca primul laptop, mai exact primul calculator portabil a fost produs de IBM si avea si incarcator laptop… 🙂

Potrivit Google,  acesta a fost lansat in septembrie 1975 si s-a numit IBM 5100.  El avea 25 de kg, cam cat rucsacul meu de plecat la drumetii de munte cu saptamana, un ecran cat un smartphone de astazi – 5 inchi si multe butoane si arata precum in fotografia de mai jos. “Creatura” asta portabila a vazut lumina zilei undeva prin anul 1975.

La aproape 40 de ani de la aceasta mirifica inovatie, pentru ca astazi nu ne mai putem inchipui viata fara un laptop, fara o tableta performanta cu conectivitate wiFI pe care sa o putem controla din pat in timp ce urmarim filme sau seriale, IBM anunta ca vrea sa creeze primul calculator inteligent. Cu baterie  incorporata, evident 🙂

Informatia nu e atat de noua pe cat s-ar crede, dar e bine de stiut!

tableta-asus-nexus-7-me370t-quad-core-nvidia-tegra-3-t30l-1-30ghz-7inch-ips-hd-1gb-ddr3-16gb-wi-fi-android-5-1-lollipop-black-8475De ce? Pentru ca IBM vrea sa revolutioneze conceptul de calculator si vrea sa creeze, asta daca nu cumva au si reusit, un sistem de calcul foarte apropiat de creierul uman, adica o unitate de calcul capabila sa gandeasca SINGURA.

Incercati sa va imaginati un device, un gadget care o sa vorbeasca cu voi prin intermediul unui display !?

Sa nu uitam ca astazi noul Windows 10 are un program in stilul sirry de la iphone si poti vorbi cu laptopul sau cu touchpad-ul pentru ca astazi laptop-urile se transforma usor in tablete. Va invit sa cititi un paragraf care o sa va dea de gandit!

Va invit sa cititi cateva paragrafe care ar trebui sa dea de gandit…

La testele la care au fost supuse, microchipurile IBM au demonstrat ca pot finaliza un joc de calculator sau identifica imagini grafice fara a face apel la alte programe ajutatoare, in acest mod dovedindu-se si faptul ca pot invata rapid cum sa rezolve noi sarcini dupa algoritmurile propuse de catre programatori.

Comparativ cu creierul uman, viitorul calculator IBM va putea sa egaleze sau sa depaseasca un creier uman cu o inteligenta medie. Desigur ca in dezvoltarea proiectului s-a implicat si o agentie militara americana care spera ca in doar cativa ani sa aiba acces la un calculator comparabil pe deplin cu perfomantele creierului omenesc.

Ati citit si voi!? Si nu, nu sunt replici sau cuvinte extrase din TERMINATOR Genesys. E pe bune!

Nu vreau sa fiu nostalgic, dar hai sa rememoram o scena memorabila dintr-un film memorabil. Macar odata, zic!

TERMINATOR 3 – The Rise of the Machine

Acum, nu vreau sa fiu alarmist, dar trebuie sa avem curajul sa privim la rece cateva lucruri. Nu am nimic cu tehnologia. Am scris despre asta! Imi doresc televizoare 8k, imi doresc smartphone-uri cu ecrane curbate si tot felul de gadget-uri, dar aceste dispozitive, indiferent cat vor fi de performante si de good looking, vor fi in continuare CONTROLATE de noi.

Voi, ce credeti!?  Totusi, pana la viitor, astazi laptop-urile noastre sunt neajutorate simai au nevoie de incarcatoare, display, butoane sau tastaturi!

0 gânduri despre „Despre tehnologie, laptop-uri si…ceva in plus!”

  1. Am facut o singura comanda de la ei, mi-au oferit produse de calitate inalta, la un pret foarte bun. Cand o sa mai am probleme cu laptopul, o sa apelez la ei. Sunt putine magazine online asa de bine nisate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.