Fără categorie

Despre oameni, provocari, HR si traineri SELFtrust ACADEMY!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Multinaţionalele şi companiile româneşti caută nonstop angajaţi. Motivul? Aproape 90.000 de români aplică trimestrial pentru un loc de muncă în străinătate, o treime dintre aceştia reprezintând cea mai bună forţă de muncă de pe piaţă, adică tineri cu vârste între 25 şi 35 de ani. Este vorba aici de reprezentanții generației Y, cei născuți după 1980.

Problema emigrării tinerilor români este atât de gravă încât a atras atenția Guvernului României, care fac eforturi de a aduce românii acasă.

14572904_1214540685286523_7161064380855416767_n

Acestă generație este caracterizată de o nevoie constantă apreciere, mai ales a contribuției personale, este în cutare de oportunităţi de dezvoltare, iar managerii trebuie să găsească modalităţi prin care să li le ofere. Tinerii vor să se dezvolte şi au nevoie de recunoaştere imediată. Feedbackul pozitiv şi cel constructiv trebuie să fie rapid, altfel sunt demotivaţi şi părăsesc compania, având deja o experiență în spate, mai mică sau mai mare.

O altă caracteristică a acestei generații este lipsa de intracțiune directă între indivizi. Aflați în același birou, ei aleg să comunice prin e-mailuri, messenger sau rețele sociale. Relaționarea directă, face-to-face, a devenit aproape inexistentă. Relațiile de prietenie la birou sunt superficiale, lipsite de empatie, înțelegere sau răbdare. Această lipsă de răbdare se manifestă și în direcția locului de muncă: se plictisesc, îl schimbă.

De asemenea, ei sunt foarte hotărâți și tranșanți, știu ce vor și nu fac rabat la calitate, motiv pentru care cântăresc foarte bine și clasifică imediat din punct de vedere calitativ ceea ce anganjatorul oferă. Au standarde foarte ridicate. Respectul lor pentru autoritate este mult diminuat și se așteaptă ca relația angajator-angajat să fie una de la egal la egal

Angajatorul trebuie astfel să se adapeze constant pentru a răspunde nevoilor angajatului, să creeze oportunități de a lucra la proiecte diversificate, cu echipe diferite, pentru a câștiga experiență și pentru a crea rețele în cadrul organizației.

Specialiştii în resurse umane, dar şi studiile în domeniu au arătat că motivaţiile nonfinanciare sunt mai eficiente decât un bonus la salariu, atunci când o companie îşi propune să construiască o relaţie pe termen lung cu propriii angajaţi. Pentru că generația Y are o nevoie acută de a se dezvolta, angajatorul trebuie să creeze oportunităţile de dezvoltare: seminarii, participări gratuite la conferinţe, sesiuni de coaching, de leadership, de mentorship. De asemenea, un mod mai deosebit de a-i motiva pe angajaţi este prin intermediul unui speaker motivaţional şi inspiraţional.

➡ Acel moment cand intelegi ca ai nevoie de training

Companiile care apelează la firmele de training încep să ceară din ce în ce mai mult programe care să ajute angajaţii din generaţii diferite dar și din aceeași generație să colaboreze mai bine, având în vedere că în prezent distanţa dintre generaţii este mult mai mică şi se ajunge în situaţia în care managerii au în echipă persoane care fac parte din 2-3 generaţii diferite. Complexitatea joburilor din companiile multinaționale atrage după sine nevoia de cursuri suprimentare pentru angajat. Marketing, PR, management, toate posturile necesită capacități de relaționare, de susținere de prezentări și de proiecte, de muncă în echipă, iar cursurile de public speaking sunt baza unei bune reușite în evoluția atât personală cât și a echipei.

În topul celor mai cerute programe de training corporate din ultimul an s-au aflat programele de management al efortului, de Time Management, simulările de business complexe sau facilitarea de seminarii de definire a strategiei de business concrete, cursurile de public speaking, personal leadership sau team-buildinguri la locul de muncă.

Companiile de HR dezvoltă permanet tehnici de a diminua nivelul de luctuații din interiorul companiei, iar trainingurile interne reprezintă o soluție perfectă.

➡ TRAINERII SELFTRUST ACADEMY

Alin Comşa este trainer de peste 15 ani, fiind implicat în proiecte ce ţin de dezvoltare personală, relaţionare eficientă şi managementul echipelor. Are o experienţă vastă În piaţă financiar-bancară, unde a avut rezultate impresionante în domeniul vânzărilor directe.

Co-Fondator al SELFTRUST Academy, Alin Comşa a dezvoltat de-a lungul timpului o serie de cursuri cu diferite teme: Leadership, Coaching, NLP, Sisteme de convingere, Inteligenţă emoţională, Time Management, Motivare, Charismă, Train the Trainers, Public speaking, etc. În paralel, Alin Comşa livrează cursuri de pictură şi dezvoltare prin artă pentru cei mici.

******************

Andrei Dunuță are o experienţă de 7 ani în sales management şi business development. A construit cele mai performanţe echipe în cadrul departamentelor de vânzări directe în două dintre cele mai importante bănci din România, Citibank şi Raiffeisen Bank, reuşind să transforme zeci de consultanţi în seniori şi experţi ai vânzărilor bancare. În prezent, Andrei este Co-Fondator şi Trainer de Vânzări şi Public Speaking la compania de training SELFTRUST Academy, pe care a fondat-o cu gândul că un bun vânzător are nevoie de o mulţime de abilităţi, de la public speaking la time management, de la comunicare şi influenţare la leadership şi încredere în sine.

******************

SELFTRUST Academy înseamnă învăţare neconvenţională şi creativă, care îmbină elementele de training cu elemente din domenii variate precum teatru, muzică, literatură, pictură. Oferim o experienţă personală unică prin: INEDIT, RELAXARE, INSPIRAŢIE, UN TOUCH DE CULTURĂ, ATMOSFERA PRIETENOASĂ şi EXPERTIZĂ.

Valorile care ne ghidează la SELFTRUST Academy sunt Încrederea, Oamenii și Evoluția.

SELFTRUST Academy oferă cursuri corporate, cu tehnici inovative de predare, pliate și adaptate  nevoilor de dezvoltare a angajaților, cursuri open, tematice, care oferă experiențe noi și memorabile prin învățare creativă și neconvențională în diverse laturi ale business-ului, dar și evenimente inspiraționale, cu învățare practică, dedicate publicului larg.

SELFTRUST Academy este creatoarea unor evenimente cu concept unic în România, așa cum este primul concurs de public speaking din țară – „Who’s King in Public Speaking?”.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *