Fără categorie

DEEPwater Horizon – Pentru ca lacomia si focul UCID, si acolo ca si in #COLECTIV

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Filmul DEEPwater Horizon are la baza o poveste reala, o poveste care e ecranizata ireprosabil. Nu stiu daca s-au folosit efecte de tip CGI, dar toate scenele dramatice din film par reale, parca filmul e facut asa cum trebuie facut. Simti drama personajelor care vezi cum sunt lovite de cioburi, bucati de metal incins si resturi de poliester topit.

afis_eroi-r

Filmul e ca o palma peste fata, e ca un dus rece pentru ca iti arata ca mizeria, lacomia, lasitatea si jocul de-a ruleta ruseasca cu vietile oamenilor n-are legatura doar cu ROMANIA, si in AMERICA e la fel.

deepwater-horizon_6

Filmul incearca sa povesteasca experienta traita de eroii care au fost martorii unor explozii catastrofale in largul Oceanului. Tragedia a avut loc pe 20 aprilie 2010 si a avut loc la platforma de foraj Deepwater Horizon a companiei British Petroleum, situată înGolful Mexic la aproximativ 65 de kilometri sud de coasta statului american Louisiana în zona câmpului petrolifer cunoscut ca Macondo Prospect.

Incidentul a ucis 11 lucrători si a ranit alti 100 de muncitori.  De asemenea, exploziile au cauzat distrugerea, arderea și apoi scufundarea platformei petroliere Deepwater Horizon.

Toata povestea in materialul video de mai jos

Dar sa revenim la film si la drama din spatele povestii…

➡ Lacomia si prostia n-au granite

Nu stiu daca e o intamplare sau nu, dar filmul DEEPwater Horizon intra in cinema la aproape un an de la tragedia din #COLECTIV si exista multe similitudini. Acei 11 muncitori care au murit sufocati de suflul exploziilor, arsi de vii sau pur si simplu sfartecati de explozii au murit pentru ca niste cretini din cadrul companiei BP Petroleum au crezut ca se pot juca ruleta ruseasca.

In film are loc un dialog providential intre Mark Wahlberg si John Malkovich. Voi transcrie dialogul in limba romana dar va invit sa vedeti originalul in cinema.

„Eu daca vanez sau pescuiesc si sunt nevoit sa bag mana pana in adancul unei gauri sa prind un peste sunt pregatit. Stiu ca muscatura trebuie sa vina si sunt echipat, am manusi, masca, tot ce imi trebuie. Aici „norocul” si „soarta” fac parte din planul de realizare al profitului ori soarta nu e ceva pe care te poti baza. Locul asta are mai multe probleme decat vrei sa crezi”

Evident ca acel cretin s-a uitat in alta parte si avea motive. O reparatie capitala a intregii platforme ar fi insemnat cheltuieli de sute de mii de dolari si alte zile de intarziere. Iar inevitabilul s-a produs, acolo, in America, tara unde visele se implinesc…

Va seamana cunoscuta povestea? Cu un club din Capitala care avea autorizatiile la zi pe hartie, care avea extinctoare functionale pe hartie, care avea burete ingnifugat pe hartie, care era in ordine doar pe hartie, in timp ce primarul si altii faceau milioane…

deepwater-horizon_4

➡ LACOMIA si FOCUL UCID…Coruptia UCIDE

Deepwater Horizon, instalația de foraj aflată la o adâncime de 1500 m pe coasta Louisianei, a atras atenția tuturor atunci când a trecut printr-o explozie și un incendiu, producând o scurgere de petrol aproape de neoprit pe fundul oceanului.

Timp de 87 de zile, milioane de oameni au privit, cu sufletul la gură, cum peste 50.000 de barili de petrol se scurgeau zi de zi în Golful Mexicului. Acesta avea să devină cel mai mare accident petrolier din istoria omenirii. Impactul asupra vieții marine și întrebările referitoare la ce și de ce nu a mers cum trebuie rămân în continuare fără răspuns.

,,Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” ofera o privire fugară și chinuitoare asupra lumii nevăzute din spatele acestui dezastru global, care a luat viața a 11 muncitori. Regizorul Peter Berg colaborează încă o dată cu Mark Wahlberg, laureat al premiului Oscar, pentru a spune povestea neștiută a unor bărbați și femei, eroi din viața reală, care au făcut față unor consecințe extraordinare, folosindu-se de un curaj extrem.

Si noi am avut eroii nostri, oameni care au intrat in Infern ca sa salvezev alte vieti. Din fericire, eroii lor au trait, au nostri au murit si din nou ma cuprinde furia…

Filmul te pune pe ganduri pentru ca nu iarta niciun moment si arata cat mai veridic chinul unor persoane surprinse de flacari. Si oamenii aia nu ascultau rock si nici nu erau satanisti si tot au murit. Asta pentru ca doar niste minti inguste mai pot arunca vina si azi pe muzica si alte cretinitati.

➡ IN LOC DE CONCLUZII

In filmul ,,Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” o sa va intalniti cu Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Dylan O’Brien și Kate Hudson. Din 30 septembrie, Mark Wahlberg, Kurt Russell şi Kate Hudson redau pe marile ecrane un eveniment cutremurător şi emoţionant.

NOTA de final

Si pentru ca NU  trebuie sa uitam de eroii nostri si nu trebuie sa avem liniste… Nu sunt toti cei 64 surprinsi in aceste imagini dar cifra o stim oricum toti #findme #colectiv #beermeet

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.