Atelier de Idei, Social

Decorațiunile interioare îți înfrumusețează camera

Spread the love

Senzația de aglomerare conferită de excesul de ornamente și zorzoane, precum și obiectele inutile încărcau adesea interioarele caselor. Situat la polul opus, stilul minimalist a apărut ca o soluție modernă de reamenajare a locuințelor, renunțându-se astfel la piesele de mobilier și la decorațiunile care încarcă prea mult spațiul. În ultimii ani, designul minimalist a devenit din ce în ce mai apreciat de către specialiști datorită laturii practice în jurul căreia gravitează.  Dar, dacă adoptăm un stil minimalist în ceea ce privește decorarea încăperii, acest lucru nu înseamnă că e necesar să renunțăm definitiv la decorațiunile interioare. De pildă, stilul nordic pune într-adevăr accentul pe spațiu aerisit, lipsit de obiecte inutile, dar pot exista mici excepții.

De unde poți cumpăra decorațiuni pentru casa ta

Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o era digitală, mai ales în ultimii ani, în zilele noastre există numeroase magazine online de unde poți cumpăra decorațiuni interioare. Dar pentru a alege cel mai bun raport calitate-preț, ar fi indicat să consulți îndeaproape ofertele existente pe piața de specialitate.

De exemplu, magazinul online NORDA comercializează piese de mobilier în stil nordic, textile și obiecte ideale pentru a decora încăperile din locuința ta. Magazinul pune la dispoziție o gamă variată de produse – de la corpuri de iluminat și decorațiuni, până la textile și piese de mobilier scandinav.

De altfel, stilul minimalist presupune ca piesele de mobilier să fie multifuncționale și practice și, în același timp, să ofere un design luminos și elegant. Așadar, toți cei care sunt în căutarea unor decorațiuni de interior, pot accesa site-ul magazinului NORDA pentru a-și alege produsele potrivite pentru căminul lor.

Decorațiunile interioare conferă personalitate încăperii

Cu toate că ai ales stilul minimalist, acest lucru nu presupune în mod neapărat ca designul să fie mai puțin creativ. Dimpotrivă, ai oportunitatea de a experimenta opțiuni infinite și de a explora toate variantele.

De altfel, designerii de interioare dau dovadă de multă pricepere și ingeniozitate datorită spațiului creat – elegant prin excelență. Iar pentru un rezultat unic și spectaculos, aceștia poziționează decorațiunile interioare astfel încât să obțină efectele dorite fără să încarce inutil camera.

În plus, elementele decorative aduc culoare și însuflețesc încăperile, imprimând puțin și din personalitatea proprietarului. Acestea sunt moderne și au tendințe „avangardiste” astfel că specialiștii le recomandă celor care doresc să amenajeze în stil minimalist să opteze pentru crearea unui centru de interes sau să confere mici accente de culoare pereților fără a-i supraîncărca.

De pildă, o măsuță cu trei glastre cu câte o floare albă, simplă, alături de o fotografie pot fi suficiente pentru a crea un centru de interes. O altă variantă excelentă ar putea constitui un tablou în culori puternice pe un perete în culori neutre.

Datorită talentului designerilor, modul în care sunt dispuse piesele de mobilier și decorațiunile interioare precum textura și culorile poate conferi un rezultat estetic de excepție.

De altfel, stilul nordic reprezintă mai mult decât un design – este o stare de spirit, o viziune asupra vieții. Fiind un stil situat aproape de materialele naturale, inspiră, totodată, seninătate și prospețime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.