Fără categorie

DEADPOOL – Unii il vor dori pentru MARVEL, altii pentru actiunea-comedie, eu am vazut povestea..

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

DEADPOOL – E la modul pe bune un film cu de toate. Actiune, satira, comedie, umor, horror, erotism, absurd, discutii in stilul spoturilor de la SPRITE gen „spoiler alert, regizorul n-a avut bani de inca un X-man” si alte replici de genul, dar eu am vazut altceva, am vazut povestea.

Pentru ca nu e nevoie sa ajungi supererou ca sa ai langa tine fata potrivita, pentru ca fata potrivita va intelege singura sa scoata supereroul din tine

Nu stiu ce vor scrie altii despre film, cum vor povesti despre el, dar ma intereseaza mai putin spre deloc. Eu vreau sa spun povestea, si nu, n-are legatura cu Valentine,s Day si alte clisee, filmul asta, in prostia lui, spune cateva lucruri deep, prea deep care sa poate fi percepute de toata lumea… Sa le descoperim impreuna!

DeadPOOL – Este o expresie care desemneaza o lista cu oameni pe care tii doresti morti, un fel de „campionat de biliard”. Pentru ca viata e ca o partida de biliard. Suntem toti bile, uneori ne ciocnim puternic unii de altii, alteori doar lovim manta, uneori ne taiem fetele unii altora, unii lovesc mai multe bile, altii cad singuri in propria miscare centripeta si ajung in groapa Nimicului…

Mie, tot ce mi-a ramas in prezent este munca, cariera, blogul, scrisul, imaginatia, creativitatea… E mult, e putin, nu stau acum sa-mi fac procese de constiinta si evaluari intrinseci si extrinseci, dar filmul asta mi-a pus cateva intrebari.

De ce unii dintre noi simt nevoia sa spuna lucruri pe care nu le simt? De ce unii se joaca cu emotiile altora? De ce iubim daca nu suntem in stare sa iubim, de ce nu tacem atunci cand stim ca ceea ce urmeaza sa spunem sunt povesti  moarte inainte de a prinde contur?

Personajul nostru ajunge din om banal intr-un „mutant” dintr-un motiv simplu  – IUBEA, iubea sincer, cu tot sufletul si era iubit in aceeasi doza. Ce drog poate fi mai mare de atat, sa iubesti si sa fii iubit cu aceeasi masura? Cata forta si cata sansa sa ai sa tii se intample si tie asta? Poate ca asta e motivul pentru care m-am tinut de filme departe in ultima vreme, pentru ca toate povestile au intr-un fel un happy ending grotesc de neverosimil.

Unde sunt cei care se ciocnesc unii de altii, iar in urma „accidentului neprevazut, fortuit si intamplator” unii ajung Nimic si umbre iar altii continua sa se invarta si sa ciocneasca si alte bile cu aceeasi relaxare ca si cand ar savura un ceai? Nu vorbesc de sexe, de femei, de barbati, vorbesc de oameni in egala masura?

Pentru ca DEADPOOL, dincolo de MARVEL, actiune, gloante, explozii, mutatii SF, benzi desenate vorbeste de ceva simplu – CAT de multe esti dispus sa faci pentru iubire si cat de mult te poti sacrifica pentru a nu-l rani pe cel de langa tine?

Va las si pe voi sa descoperiti singur FILMUL.

DEADPOOL din 12 februarie in CINEMA, distribuit de ODEON FILM.

PS: Spoiler ALERT – Cand se termina filmul VA ROG, NU IESITI din sala de CINEMA! Merita! NU e o figura de stil! STATI pana se stinge lumina de tot pentru ca finalul e demential, e fabulos, e apoteotic ,e epic, e…ceva deosebit!

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.