Fără categorie

De sarbatori, copilul tau merita o animatie cu parfum de vara – VAIANA!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Cel mai recent film al Walt Disney Animation Studios – „Vaiana” – spune povestea unei căutări în largul Oceanului Pacific.

Filmul „Vaiana” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 25 noiembrie 2016.

afis_vaiana

În regia lui Ron Clements şi John Musker, filmul de animaţie redă aventura unei navigatoare înnăscute – Vaiana – care porneşte în căutarea unei insule legendare din Oceania, călătorie de-a lungul căreia întâlneşte un semizeu, experienta care o va transforma complet.

➡ Dincolo de animatie…

Inspirată din legendele populare în culturile din Oceania, pelicula porneşte de la premisa că oceanul nu separă, ci uneşte insulele şi oamenii. Realizarea filmului a presupus multă muncă de documentare, dar şi imaginaţie şi creativitate în ceea ce priveşte conturarea personajelor în cele mai mici detalii.

De exemplu, Vaiana poartă şapte tipuri de costumaţii, printre care se remarcă şi vestimentaţia tradiţională din insulele Oceaniei.

Creatoarea costumelor, Neysa Bové, spune că a ales o variantă vestimentară care să completeze naraţiunea aventurii în care se aruncă puştoaica. Interesant este că cel mai elaborat costum în care apare îmbrăcată Vaiana se vede doar preţ de şase secunde, în cadrul unei secvenţe ce redă un dans.

În plus, podoaba pe care o poartă pe cap, alături de costumaţia de ceremonie, sunt inspirate din ceremoniile Taualuga din cultura zonei Samoa şi simbolizează regalitatea.

Pentru consecvenţă cu tematica filmului, toate personajele poartă costume făcute din materiale disponibile şi acum 2.000 de ani, când are loc acţiunea.

➡ O lume bio luminiscentă

Un personaj exotic este Tamatoa, un crab de peste 15 metri cu probleme serioase privind stima de sine, care trăieşte într-o bizară lume bio luminiscentă. Lalotai, un tărâm al monştrilor, este un loc al fanteziei aflat dincolo de fundul oceanului. Numele este de provenienţă locală, „lalo” înseamnă „dedesubt”, iar „tai” înseamnă „mare” în proto-polineziană.

➡ Pentru ca dincolo de real se ascunde mirajul povestilor

Oceanul e mult mai mult decât apă, e un personaj în sine în film. Echipa de producţie a creat o instalaţie specială, de peste 15 metri, care să o ajute să facă animaţiile în largul oceanului. Specialiştii în efecte speciale au adăugat apa, stropii, picăturile.

➡ Si cum era cerul acum 2.000 de ani?

Pentru a crea cerul înstelat de acum 2.000 de ani, echipa de producţie a apelat la ajutorul astronomilor, care au documentat în detaliu scenariul acesta şi au făcut o listă cu toate stelele care au fost vizibile pe cer, în largul Pacificului, acum 2.000 de ani.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.