Fără categorie

De ce spui DA la o noapte plina de reclame ?

Spread the love

„Noaptea Devoratorilor de Publicitate” este un eveniment internaţional, creat în 1981 de către Jean-Marie Boursicot sub titulatura initiala „Friandises”, care, fascinat fiind de reclame, a început să colecţioneze spoturi publicitare din toată lumea pentru a le prezenta publicului larg într-un spectacol ce îşi propune să treacă de limitele socio-culturale ale spoturilor publicitare.

download1

Ulterior show-ul a fost reintitulat „La Nuit des Publivores” iar succesul său nu a întârziat să apară: de-a lungul timpului, spectacolul a fost prezentat în peste 40 de ţări de pe toate continentele.


Acest proiect asigură contactul direct cu cei interesaţi: clienţi – consumatori – existenţi şi potenţiali. Transmite direct mesajul unei pieţe de marketing dinamice. Printre participanţi sunt persoane interesate de arta advertisingului ca formă de divertisment, care doresc să fie informate despre ultimele tendinţe în lumea mass-media. Acestea consideră publicitatea ca fiind o formă inteligentă şi subtilă de divertisment, asemănătoare cinematografiei. Este simbolul ţărilor dezvoltate, simbol ce conţine o puternică valoare aspiraţională.

Bogdan Daraban(banner)-01Fenomenul NDP a început în 1973 când puştiul Jean-Marie Boursicot de 10 ani, fascinat de reclamele văzute la televizor şi în sălile de cinema, a început să colecţioneze casete cu filme şi spoturi publicitare. Consecvent pasiunii sale, el este astăzi menţionat în Cartea Recordurilor drept cel mai important colecţionar de spoturi şi reclame din lume, deţinând peste 800.000 de spoturi.

Cel care a adus acest show în România, producătorul general al evenimentului, a organizat prima ediţie românească în 1995, acesteia urmându-i o serie amplă de turnee în ţară încă din 1997.

Dan Chişu, pentru că despre el este vorba, a devenit cunoscut scriind, gătind, călătorind, dar şi implicându-se în organizarea de evenimente. Mai mult decât atât, el este fondatorul primului Festival Internaţional de Film de Scurtmetraj din România (DaKINO). Deşi în ultimii ani s-a dedicat regiei şi producţiei de film, pasiunea lui pentru publicitate a rămas neschimbată, Dan Chişu continuând să creadă în acest proiect.

Anul acesta DaKINO Production prezintă ediţia cu numărul 20 a „Nopţii Devoratorilor de Publicitate” şi propune un spectacol care va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie 2015 începând cu ora 21.00, la Berăria H din Bucureşti.

În deschiderea proiecţiilor va concerta Simona Radu, iar show-ul va fi animat de Tiberiu Popovici MC. Locaţia aleasă este amplasată într-o zonă ofertantă, accesibilă publicului tânăr şi nu numai. Spaţiul Berăriei H permite participarea unui public numeros (aproximativ 2.000 locuri) şi întreţinerea unei atmosfere vii pe toată durata desfăşurării evenimentului.

Formatul spectacolului, cunoscut deja de publicul de gen, cuprinde 4 calupuri cu spot-uri publicitare generaliste, prezentate în premieră publicului din România, înscriindu-se astfel în sfera occidentală a evenimentelor de acest tip, tonul fiind dat de deschiderea mondială de la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *