Actualitate, Divertisment

De ce sa programati vacanta intotdeauna cu o agentie de turism

Spread the love

Aparitia internetului si in special a dispozitivelor inteligente, cum ar fi smartphone-urile si tabletele, a facut posibila rezervarea calatoriilor, zborurilor, excursiilor si multe altele fara ajutorul unui agent sau al unei agentii de turism. Cu siguranta, ati rezervat si dvs. o camera de hotel sau un zbor cu avionul, cel putin o data.

Agentiile de turism au pierdut din ce in ce mai mult in ceea ce priveste ofertele si preturile de chilipir pe care le putem gasi peste tot pe internet si nu numai. Insa, desi ofertele gasite pe cont propriu par a fi ideale si ieftine, in cele mai multe cazuri este posibil sa aveti surprize, si nu neaparat placute. In plus, si in cazul in care apelati la agentii, evitati firmele necunoscute. Va puteti trezi cu banii dati si lacatul pus pe usa agentiei cand veti merge sa cereti socoteala. Agentiile mari insa, precum https://www.oxigentour.ro, va ofera in schimb siguranta, preturi bune si organizare ca la carte pentru a va bucura din plin de excursia programata.

Ar trebui sa rezervati deci o calatorie prin agentia de turism?

Exista cazuri in care este mai bine sa rezervati o excursie, un circuit sau orice alt tip de calatorie prin agentie si cazuri in care este mai bine sa rezervati online, daca se bazeaza exclusiv pe pretul ales. Agentiile de turism insa au adesea conditii rezervate acestora, care permit economii in comparatie cu tarifele pe care fiecare dintre noi le putem gasi online. Cu toate acestea, un agent de turism bun este in masura sa sugereze optiuni care pot favoriza clientul, la fel cum pot exista situatii in care agentia nu poate fi competitiva. Ar trebui analizat totul de la caz la caz, deoarece piata este vasta, iar ofertele pot varia in functie de pret, dar si in functie de conditii.

Ce ar trebui sa ne ofere agentia de turism mai mult fata de calatoriile cumparate online?

Agentia de turism poate oferi ceea ce internetul inca nu reuseste, si anume contactul uman. A avea ocazia sa ne intalnim in persoana cu agentul ramane intotdeauna o valoare adaugata, deoarece reprezinta posibilitatea de a avea o asistenta mai buna.

Cum sa alegeti o agentie de turism serioasa si fiabila?

Nu exista reguli precise privind alegerea unei agentii de turism, deoarece trebuie sa urmati ceea ce facem intotdeauna atunci cand ne bazam pe o companie pentru a cumpara un produs sau serviciu. Cuvantul “recomandare” este intotdeauna cel mai bun mod de a alege o agentie de turism. Daca exista cineva cu experienta pozitiva printre prietenii sau rudele voastre, puteti incepe cu acele agentii de turism care si-au multumit clientii. De asemenea, experienta este de luat in calcul. Oxigen Tour se inscrie in topul celor mai recomandate si cu experienta agentii de turism din Romania.

Un alt mod de a alege o agentie de turism este sa va bazati pe stabilitatea personalului. O agentie de turism care lucreaza cu aceeasi oameni de ani buni va avea cu siguranta mult mai multa experienta in acest sector, ceea ce ii permite sa garanteze seriozitate si fiabilitate. In plus, faptul ca aceiasi oameni au lucrat in ea de ceva timp ne face sa intelegem cat de solida este agentia. In sfarsit, un alt punct pe care sa va bazati alegerea este inregistrarea in registrele institutionale, care o atesta ca agentie de calitate.

Gasim oferte mai bune online decat prin agentia de turism?

Este un lucru obisnuit pentru debunk, deoarece nu este adevarat ca exista intotdeauna oferte mai bune online. Uneori sunt, alteori nu. Sfatul nostru este sa contactati un agent de turism, care va va oferi alte oferte si va va permite sa evaluati gradul de comoditate sau nu al unei oferte online. Uneori exista aspecte legate de ofertele online care scapa de „non-experti”.

Este adevarat ca prin agentie se plateste mai mult?

Daca vorbim despre comisionul pentru agentia de turism, atunci raspunsul este nu. Comisionul nu este ceea ce determina pretul mai mare sau mai mic. Din pacate, acesta este un alt mit ce trebuie risipit. Multi cred ca cumpararea unui pachet sau a unui singur serviciu prin agentia de turism costa mai mult din cauza comisionului. Taxa de serviciu totala este deja inclusa si nu agentia o aplica, ci furnizorul de servicii direct. Daca vorbim in general, atunci este dificil sa putem da un raspuns lipsit de ambiguitate. Exista cazuri in care platiti mai putin si altele in care ati putea plati mai mult.

Cand este convenabil sa rezervati o calatorie la agentie si cand este mai bine sa o faceti singuri?

Cu siguranta, pentru calatoriile mai complexe, calatoriile importante, cum ar fi luna de miere, calatoriile in grup, calatoriile catre destinatii neobisnuite, circuitele, a va baza pe o agentie de turism reprezinta o liniste sufleteasca suplimentara. Rezervarea unui sejur la un hotel, un weekend in Europa, un zbor low cost se poate face si pe cont propriu. Si atunci daca rezervati singur, uneori, este doar pentru ca simtiti placere in organizarea propriei calatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *