Fără categorie

De ce România nu se va vindeca niciodată de manele, de incultură şi de prostie în publicitate…

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

cruce-de-manelistDe ce România nu se va vindeca niciodată de manele? Pentru că românii sunt un popor cu un trecut glorios, dar cu un prezent infect şi un viitor incert. Am găsit astăzi nişte imagini care cel puţin pe mine m-au lăsat fără replică. Sunt cele mai tari imagini ever, imagini care reflectă gradul de civilizaţie la care au ajuns statele din Occident. Nu cred că vom vedea în România astfel de reclame. Probabil unii dintre voi le ştiţi, dar eu nu le-am văzut până acum. În primul video veţi admira un spot publicitar la un show  tv din Belgia, iar în cel de-al doilea e vorba de o reclamă la telefonie mobilă. Nu reclama m-a şocat ci naturaleţea cu care jucau acei voluntari totul, bucuria vieţii care le apărea pe chip, dorinţa de a asculta şi a dansa muzică. Dacă despre clipul pentru compania de telefonie mobilă puteţi comenta diverse, despre clipul pentru show-ul tv din Belgia multe nu prea ar fi de spus…Mă gândesc cum ar suna la noi o reclamă la Orange pe o piesă de Phoenix ,,În umbra marelui urs”? Nu. Noi facem reclame la Rom tricolor cu burtoşi care ascultă manele la casetofon. Ştiu, au fost şi pete de ,,culoare” în peisajul muzical al reclamelor româneşti, cum a fost campania de la CEC Bank pe versuri de Valeriu Sterian, dar, în rest, toate reclamele de la noi au muzică de factură internaţională pentru că noi, la această oră nu avem muzică pentru că nu creăm muzică şi nu ascultăm muzică. Valorile noastre sunt fie ,,playbachisti ca Smiley, Moga si alti danceri”, fie ,,cocaloliveri”, car rag manele până li se crapă bojogii…Nu mai scriu pentru că mă încarcă un sentiment de silă de ţara asta…priviţi şi voi imaginile şi spuneţi ce simţiţi…

By: Bogdan DĂRĂDAN

0 gânduri despre „De ce România nu se va vindeca niciodată de manele, de incultură şi de prostie în publicitate…”

  1. Robert zicea „Imi bag p**a in tara asta. Atatea milenii de evolutie si uite in ce se concretizeaza”. Poza aia ma face sa imi bag si eu acelasi lucru in domul Darwin si teoria lui „evolutionista”. Indiferent carui popor apartine individul din poza, mie imi provoaca acelasi dezgust fata de rasa umana in general. Este incredibil cum omul poate fi cea mai josnica si cea mai iluminata fiinta in acelasi timp.

  2. Wow..Cred ca oricui din tara noastra i-ar placea sa se-ntample astfel de lucruri si la noi.Nu ma refer numai la reclame..dar garile noastre adopostesc prea multi ‘oameni fara casa’ si mirosuri insuportabile.E pacat sa-ti doresti sa pleci din tara ta,deoarece contributia ta oricum n-ar putea combate proasta atitudine a celor care au,intr-adevar,puterea de schimba ceva.

  3. Inainte de a trage concluzii eronate mai bine v-ati informa despre starea tarilor din vestul Europei. Sunt binational roman-francez si pot sa vorbesc in cunostinta de cauza: ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare seara ca am un pasaport romanesc. Si sper ca Romania sa nu ia exemplul Frantei. Stiu ca in tara nu puteti sa va imaginati ce se intampla aici si ca presa nu o sa va zica niciodata adevarul dar aici e jale, tara asta e in pragul razboiului civil din cauza imigratiei africane, mahometane. Cat despre clipurile publicitare pe care le aratati, oamenii care danseaza „natural” si „fara nici o inhibitie” sunt figurant platiti (asta dovedeste inca o data influenta societatii de consum). Din ce in ce mai multi occidentali isi dau seama ca viitorul Europei si al Occidentului e in Europa de est. Aveti rabdare, mai strangeti un pic din dinti si lucrurile se vor schimba dar deschideti ochii si nu repetati greselile fatale ale Europei de vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *