Fără categorie

De ce improvizatie!? Pentru că e forma maximă de creativitate!

Spread the love

Vorbeam acum câteva săptămâni despre Teatrul de Improvizație, ba chiar am reușit să vorbesc cu o artistă PE NUME – Adriana Bordeanu 🙂

De ce avem nevoie de improvizatie? E simplu. Pentru ca viata e un exercitiu de improvizatie. Viata nu incepe cu o clipa, o citesti, o inveti, ti-o insusesti si apoi o traiesti. Intotdeauna esti si vei fi luat pe nepregatite. Mergi pe strada si chiar daca mental. creierul tau stie sa faca singur miscarile ritmice stang, dreptul, stang, dreptul, tot ce se intampla in jurul tau e improvizatie.

Pleci de acasa spre birou, poti prinde autobuzul in statie, poti alerga dupa el, il poti astepta pe urmatorul, poti sa mergi pe jos 10 minute pana la metrou, sau poti sa urci intr-un tramvai si peste 7 statii sa-l schimbi cu altul. Te intalnesti cu un prieten vechi, sau cu un coleg de munca, cu unul vrei sa vorbesti, cu altul nu, practic improvizatia e ca acel monolog celebru cu iz umoristic despre viata si alegeri.

Te nasti si ai doua posibilitati. Te nasti si poti muri la nastere sau te nasti si traiesti. Daca te nasti si mori e naspa, daca te nasti si traiesti foarte bine pentru ca ai, doua posibilitati. Poti sa iti cunosti parintii sau poti sa nu-o cunosti. Daca nu-i cunosti inseamna ca mama ta te-a nascut din flori si a murit pe masa de operatie si asta e naspa.

Daca in schimb ii cunosti e foarte bine pentru ca ai din nou, doua posibilitati. Poti sa fii baiat sau poti sa fii fata. Daca esti baiat e simplu ca o sa ajungi sa faci 18 ani sa fii luat in razboi si sa mori acolo ceea ce e naspa. Daca esti fata e foarte bine pentru ca ai din nou, doua posibilitati. Poti sa ajungi sa te mariti sau poti sa ajungi sa nu te mariti. Daca te mariti o sa ai un sot care o sa te bata si o sa mori din cauza batailor ceea ce e naspa. Daca nu te mariti asta e bine pentru ca, din nou, ai doua posibilitati. Poti sa ajungi curva pe bani multi sau poti sa ajungi curva pe bani putini.

Daca ajungi curva pe bani putini inseamna ca vei avea clienti care te vor imbolnavi de SIDA si mori ceea ce e naspa. Daca ajungi curva pe bani multi asta e bine pentru ca, din nou, ai doua posibilitati. Poti sa te mariti cu unul sarac sau sa te mariti cu unul bogat. Daca te mariti cu unul sarac ala o sa-ti bea toata averea, o sa te bata si o sa mori ceea ce e naspa. Daca te mariti cu unul bogat ala o sa vrea un copil si apoi ramai vaduva ceea ce e bine pentru ca, din nou, ai doua posibilitati. Poti sa nasti baiat sau poti sa nasti fata … :)))

Practic asta e improvizatia. Iti da resurse nelimitate pentru momente indefinite si nedeterminate spatio-temporal. Vreau sa particip la un astfel de seminar pentru ca vreau sa-mi recalibrez senzorii de creativitate si daca nici improvizatia nu poate face asta inseamna ca ti s-a terminat 🙂

Ne vedem pe 19 februarie acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.