Fără categorie

De ce e bine sa cumperi aparate noi cand vrei sa faci agricultura responsabil?

Spread the love

fermier+inoxConform Normelor Europene, orice fermier care detine o ferma de crescut bovine si, implicit, de productie a laptelui, trebuie sa isi echipeze gospodaria cu cateva echipamente indispensabile, astfel incat sa fie sigur ca toata munca sa este certificata si aprobata de organele in domeniu.

Unele dintre aceste echipamente sunt tancurile de racire a laptelui, cele pe care foarte multi fermieri prefera sa il cumpere la un pret mai mic, la mana a doua, insa cu nesiguranta ca acestea vor functiona la parametri normali. Al doilea produs important sunt aparatele de muls valci, cele care ajuta la obtinerea unei cantitati mari de lapte, intr-un timp scurt. De aceea, este esential sa vorbim despre avantajele si dezavantajele achizitiei unor tancuri si aparate de muls second-hand, astfel incat fermierii sa faca cea mai inspirata alegere.

➡ La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un tanc de racire a laptelui?

Daca urmeaza sa cumparati echipamentele agricole de care aveti nevoie in gospodarie, nu uitati ca inainte sa faceti alegerea finala, sa luati in considerare cateva criterii pe care acestea trebuie sa le aiba. In primul rand, trebuie sa aveti grija ca materialul din care sunt confectionate ambele utilaje sa fie inox. Asadar, luati-va privirea de la tancurile de racire care sunt produse din plastic sau sticla, intrucat acestea pot grabi procesul de inmultire a bacteriilor prezente in lapte si pot duce la degradarea imediata a lichidului stocat.

De asemenea, ai grija ca tancul sa fie echipat cu un schimbator de caldura perfect sudat si functionabil, astfel incat sa reuseasca sa aduca lichidul la temperatura , intr-un timp cat mai scurt. Iar in privinta aparatelor de muls, ai grija la viteza de mulgere pe minut, rotatiile pe minut, debitul, capacitatea paharului colector si tipul de paleti folosit.

Riscurile achizitiei unor tancuri pentru racire si mulgatoare second-hand

Pentru ca foarte multi dintre fermieri aleg calea mai ieftina de a-si cumpara echipamentele necesare in ferma, riscurile degradarii calitatii laptelui sunt foarte mari. De aceea, chiar daca poate fi o investitie mai costisitoare, achizitia unor tancuri si mulgatoare noi este amortizata in timp, prin producerea si comercializarea unui lapte de calitate. Astfel, daca veti alege sa cumparati un tanc de racire la mana a doua, riscati ca toate caracteristicile mai sus mentionate sa nu se respecte si sa trebuiasca mereu sa le inlocuiti sau sa le reparati. Pentru a evita toate aceste neplaceri, mai ales ca procesul de mulgere si stocare a laptelui este extrem de important, mai bine alegeti sa apelati la un magazin specializat, de unde sa cumparati, la preturi avantajoase, niste tancuri de racire a laptelui noi si performante, care sa isi faca treaba la parametrii optimi.

De unde cumperi tancuri de racire a laptelui performante?

Este firesc ca orice fermier sa isi doreasca sa cumpere cele mai performante si calitative echipamente de stocare si mulgere a laptelui, pentru a sti ca munca sa are roadele mult asteptate. De aceea, pentru a fi siguri de achizitia ce urmeaza sa o faceti, intrati in magazinele online Fermierul Afacerist si InoxCenter si faceti cele mai inspirate alegeri, pentru o afacere in mediul agricol prospera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *