IT&C

De ce ai alege un smartphone din categoria de telefoane rezistente

Spread the love

Marii producători de telefoane mobile lansează regulat noi și noi modele, îndemnând clienții să facă mereu upgrade. Apar astfel dispozitive cu design mai atractiv, cu camere foto mai performante, cu procesoare capabile pentru performanță ridicată. Există chiar modele diferite de telefoane mobile pe același segment de preț, de la același producător, pentru că cererile din piață sunt tot mai diferite – unii vor ecrane mai mari sau mai mici, baterii de capacitate mai mare sau greutate mai redusă a dispozitivului, camere foto ultra performante sau camere speciale pentru selfie etc.

Mulți producători de top insistă mai puțin însă pe rezistența telefoanelor, alimentând în paralel piața de accesorii – huse și folii ecrane. Chiar și aparent protejate, smartphone-urile sunt vulnerabile la scăpări accidentale, loviri, contacte cu lichide și praf sau alți factori de mediu. Rezultă în mod real o durată destul de mică de viață pentru aceste dispozitive, chiar și dacă vorbim despre unele foarte performante, cu tehnologie de ultimă generație. Perfect pentru producători, am putea spune, căci un ecran spart sau alte probleme de funcționare sunt pretext ideal pentru a face mai rapid o nouă achiziție.

În paralel, se dezvoltă însă nișa de telefoane rezistente. Și asta pentru că tot mai mulți utilizatori descoperă aceste smartphone-uri care nu sunt deloc cărămizi, așa cum unii le etichetează nemeritat, fără informare suficientă. Au apărut numeroase modele de smartphone-uri rezistente la lovituri, apă și praf, care nu sunt nici prea greoaie și nici nu au un aspect mult diferit de cele ale smartphone-urilor obișnuite. Este vorba însă de materialele utilizate și de tehnica de izolare astfel încât totul să fie compact, fără posibilitate de penetrare a lichidelor sau a particulelor de praf ori alte materiale dăunătoare în interiorul dispozitivului.

Există telefoane mobile rezistente certificate pentru standardul îndeplinit în ceea ce privește rezistența la apă și praf. Astfel de dispozitive sunt ideale pentru cei ce lucrează în medii speciale (pe șantiere, în fabrici, pe nave și bărci, în ateliere de tâmplărie etc.), dar și pentru utilizatorii obișnuiți care vor să își asume mai puține riscuri. Folosim astăzi smartphone-ul aproape toată ziua, în luăm cu noi peste tot, este lângă noi când consumăm alimente și băuturi… șansele de deteriorare sunt foarte mari pentru orice smartphone care nu intră în categoria de telefoane rezistente.

Este un compromis să cumperi un telefon rezistent în dauna unui dispozitiv în trend de la mărcile de top? Fiecare poate decide. Însă există smartphone-uri rezistente care nu își trădează aproape deloc caracteristicile speciale, „armura” uneori vizibilă putând fi considerată chiar cool (există acum huse tip armură pentru cele mai multe telefoane de ultimă generație, cele cu prețuri de multe mii de lei). Astfel de smartpgone-uri sunt dotate cu camere foto chiar wow și sunt capabile să facă în mare parte ceea ce face orice alt smartphone mai scump și mai sensibil… Merită așadar să arunci o privire și în categoria de telefoane rezistente. Găsești online astfel de smartphone-uri în magazine axate pe tehnologie, pe gadgeturi IT&C.

 

,

 

 

2 gânduri despre „De ce ai alege un smartphone din categoria de telefoane rezistente”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.