Fără categorie

Danny Collins – Pentru ca rockul e ETERN, n-are varsta, doar ENERGIE VIE!

Spread the love

Cum ar fi daca ai sti ca o scrisoare trimisa in urma cu 40 de ani, ti-ar fi schimbat viata, daca ai fi primit-o la timp?! Pentru a intelege mai bine, hai sa facem cunostinta cu Alfredo James, cunoscut sub numele de Al Pacino care da nastere unui personaj zbuciumat de postura celebritatii si a placerilor acesteia, Danny Collins. Filmul, putin inspirat din realitate, ne prezinta, initial,un tanar compozitor, timid, aflat la inceputul carierei, acordand un interviu unei reviste despre aspiratiile si temerile sale care vin odata cu succesul si cum acestea i-ar putea afecta stilul de a compune.


Dupa care, actiunea se muta 40 de ani mai tarziu, cand la petrecea sa aniversara, impresarul si totodata prietenul sau cel mai bun ii da un cadou valoros si surprinzator, care ii poate schimba viata agitata de faima, bani, femei tinere si alte placeri ale vietii de star rock.

Scrisoarea adresata lui, si recuperata de bunul sau prieten de la un colectionar, scrisa de legendarul John Lennon in urma cu patru decenii, dupa ce ii ascultase interviul, ii schimba radical perspectiva asupra vietii si il face neincetat sa se intrebe ce s-ar fi intamplat daca scrisoarea ajungea la timp.

Cateva cuvinte din scrisoare, care mie mi-au ramas intiparite in minte si cred ca merita mentionate sunt acestea: „Celebritatea si gandirea nu iti schimba modul de gandire, ci doar tu poti face asta.” Astfel teama sa din tinerete despre faptul ca succesul l-ar putea schimba, poate ar fi luat o alta directie, daca scrisoarea o primea mai devreme.

Genul filmului este comedie-drama, dar cand Danny Collins se decide sa plece in New Jersey pentru a-si intalni fiul abandonat, isi face aparitia sensibilitatea umana. Respingere, teama, emotii, un fiu abia intalnit si posibilitatea de a-l pierde din nou, definitiv, te sensibilizeaza si te face sa constientizezi asupra ceea ce conteaza cu adevarat in viata: Familia.

Din distributia filmul fac parte: Al Pacino (Danny Collins), Christopher Plummer (Frank), Annette Bening (Mary), Jennifer Garnner si Bob Cannavale iar regia si scenariul ii apartin lui Dan Fogelman (Last Vegas, Crazy, Stupid Love)

FILMUL AJUNGE IN CINEMA DIN 17 APRILIE si este distribuit de RO IMAGE.

Despre film au mai scris – RatoiDiliu, BravoNet, Malaezu 🙂 

Autor: Ionela TOMA

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.