Atelier de Idei, Creatii, Idei cu emotii, Tineri

Dana Tanase, sau „fata cu balerine” de la Createria Summer Edition

Spread the love

Dana Tanase, alias „fata cu balerine”, este un designer vestimentar cu un vibe atemporal, atat prin prezenta sa cat si prin nota personala care o imprima creatiilor sale. Dana este designer de 16 ani si a stiut de la inceput ca vrea sa faca asta. ” Sunt absolventa de ASE dar si de Scoala
Populara de Arte. Am stiut si am vrut sa imbin cumva aceste 2 scoli pentru a-mi conduce bussinesul la rang de arta dar si ancorat in realitatea pragmatica a zilelor noastre.” Dana iubeste muzica, ii place sa danseze, face sport oricat de des ii permite timpul si iubeste frumosul genuin in toate formele lui. Dar povestea in randurile care urmeaza…

Salut Dana, cum si de ce ai ajuns sa te implici in proiectul Createria Fair?

O intrebare care ma face sa zambesc cu drag ori de cat ori ma gandesc la oamenii minunati aflati in spatele conceptului Createria. Eu am un hashtag pe care-l tot folosesc #wearart si am ales sa ma implic in Createria pentru ca promoveaza si iubesc arta, pentru ca-mi place spiritul acestui concept , pentru ca simt ca oamenii Createria sunt cei potriviti pentru ceea ce vreau sa transmit.

Cand s-a nascut pasiunea ta pentru creatie?

S-a nascut in copilarie, cand imbinam baletul cu design-ul, imbracam papusi si dansam in continuu prin casa. Apoi au inceput vizitele la
croitor care urmarea atent desenele mele cand crea diferite modele de rochii dupa schitele gandite de mine si am tinut-o asa pana mi-am implinit visul la 23 ani.

Ai un model, un mentor de aici sau din afara care te-a inspirat si te inspira?

Inspirational pentru mine a fost Christian Dior, in special perioada Dior 47. Nu e un secret pentru nimeni ca feminitatea este cea care caracterizeaza si creatiile mele, de aceea exista si balerine pictate si de acolo si structura senzuala a rochiilor pe care le creez.

Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Pai de regula ma trezesc foarte de dimineata, daca sunt inspirata, pictez cat imi beau cafeaua, imi organizez mental ziua, apoi daca este timp merg la sport si pana seara tarziu stau in atelier. Nu prea mai am povesti dupa atelier, este foarte mult de lucru, ma implic foarte tare si seara doar o carte ma poate deconecta sau o intalnire cu prietenii.

Ce asteptari ai de la evenimentul din 22-23 august?

In primul rand ma bucur ca locatia se afla pe malul marii, imi este dor de mare, unde am crescut, asa ca ma bucur de eveniment si de socializare, in rest stiu ca va fi minunat, astept sa fiu vizitata si provocata cu intrebari.

In final, un mesaj pentru cititori. De ce crezi tu ca ar trebui sa vina la acest concept?

Daca sunt genul #wearart”, vin in locul potrivit, pentru vibe si pentru oameni, pentru ceva frumos ce se intampla la Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.