Atelier de Idei

Dan Patrascu: BOR featuring PSD&PDL

Spread the love

Alegerile prezidenţiale se apropie pe zi ce trece. Dincolo de circul politic care capătă la noi valenţe paroxistice şi tragicomice în România a izbucnit din nou un conflict interconfesiona între Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aceasta stare de tensiune a fost declanşată, cel puţin la nivel mediatic, pe 29 septembrie când un grup de preoţi ortoocşi din Episcopia Maramureşului şi a Sătmarului au mers la PF Danie cu jalba în proţap să-i dea e ştire cât de răi sunt greco-catolicii că doresc să-şi recupereze bisericile confiscate abuziv in 1948 de către statul comunist şi ateu.democratie-caricatura

Patriarhia a publicat atunci un comunicat de presă prin care se menţiona că PF Daniel a încercat de mai multe ori să sensibilizeze autorităţile pentru a elabora o nouă formă legală care să ţină cont de “realitatea din teritoriu”. Comunicatul BOR susţinea că Biserica Greco-Catolică doreşte să intre în posesia unor parohii în localităţi în care nu există niciun credincios greco-catolic.

De ce un astfel de conflict în prag de alegeri?

Conducătorii BOR sunt, în marea lor majoritate, familiarizaţi cu avatarurile unei vieţi în slujba statului, indiferent ce culoare ar avea acesta (roşu sau portocaliu). BOR fiin cult majoritar ştie foarte bine că scumpii nostri aleşi ai neamului vor fi foarte sensibili la mesajele şi doleanţele ce vin din partea BOR că doar majoritatea electoratului de acolo procascaval_psd_pdlvine.

Astfel perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale este propice pentru a mai smulge o promisiune, un proiect de lege introdus în Parlament (chiar dacă acolo oricum se împotmoleşte că nu are cum să primească avizul de la Comisiile Juridice). Prin urmare, e rost de propăşeală pentru ierarhii BOR şi nu pot scăpa o astfel de ocazie care apare odată la 4 (acum chiar 5) ani. Pentru realizarea acestui scop, Patriarhia dezinformează, în loc să informeze, introducând în comunicatul oficial nişte minciuni inimaginabile.

citeste aici articolul integral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.