Fără categorie

Daca vrei sa dai sens esentelor de lemn, alege excelenta, alege inspirat

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Iubesc lemnul. Nu e un secret pentru nimeni. Si e oarecum firesc sa fie asa pentru ca m-am nascut la munte, tatal meu s-a nascut la munte, bunicul meu s-a nascut la munte intr-un satuc numit Satic de la poalele muntilor Piatra Craiului.

11875048_10206148781771506_4333047174344555429_o

Acolo am luat cunostinta prima oara cu un gater, un abric, am vazut cum se transforma busteanul de brad, de fag sau de stejar in cherestea.

SADOLIN

Povestea e lunga si nu vreau sa va plictisesc cu detalii, dar ideea e alta.

Akzo Nobel a aflat de pasiunea mea pentru lemn, stie ca cochetez cu industria de prelucrare secundara a lemnului si mi-au propus sa incerc un produs de-al lor. Si pentru ca iubesc lemnul si imi place sa-i dau sens, am ales pentru test lacul translucid monocomponent SAMBA de la Sadolin.

In portofoliul Akzo Nobel exista o varietate de produse din gama Sadolin, mai ales atunci cand vorbim de lacuri si grunduri, dar eu am ales produsul Samba pentru ca e ideal pentru parchet si se preteaza la toate esentele de lemn. In plus, datorita proprietatilor sale, pentru ca vorbim de un produs pe baza de rasina alchidica in solvent organic, poti jongla cu straturile aplicate asa cum vrei.

Fie ca alegi esente de brad, fag, stejar, lemn stratificat, parchet, fie ca alegi sa aplici un strat, doua sau trei, esti liber sa transformi lemnul si sa-i dai viata asa cum vrei. In plus, atunci cand ai si echipamentele de care ai nevoie, poti sa transformi lemnul intr-o opera de arta atunci cand ai rabdare sa aplici procesul de „slefuire intre straturile de lac

Produsul Sadolin se preteaza la o astfel de operatiune datorita structurii complexe si densitatii. In plus, aspectul translucid poate fi intensificat sau diminuat. Dincolo de produsul in sine ai nevoie de o masina monodisc cu sistem orbital de slefuire si care sa lucreze la turatii mici cuprinse intre 160-280 turatii/minut. In plus, granulatia panzei abrazive trebuie sa fie cuprinsa intre 150-220.

Eu nu am in Bucuresti toate echipamentele pentru a aplica slefuirea intre straturi, dar, in schimb, am testat pe mai multe mostre de lemn aplicarea a 1,2 si 3 straturi de lac SADOLIN. Am folosit o bucata de lemn de brad, o bucata de cherestea de fag, o bucata de stejar si o bucata de lemn stratificat.

Rezultatele testelor se pot vedea in acest material video.

➡ Lemnul si secretele lui

Ce am inteles dupa momentele de tip DIY alaturi de SADOLIN? In primul rand, SADOLIN chiar e un produs care s-a maturizat in timp si asta se vede datorita versatilitatii atunci cand vine vorba de diferite straturi de lemn. Nu stiu daca stiati dar brandul SADOLIN are o istorie de 200 de ani atunci cand vine vorba de innobilarea lemnului.

De-a lungul celor doua secole, brandul a avut timp sa se maturizeze, sa cerceteze, sa inoveze. Produsele SADOLIN, ca si cel pe care l-am testat, asigura lemnului o protectie 360* impotriva umezeli, razelor UV, insectelor, ciupercilor si a mucegaiului.

In functie de tipul de lac, de lemn, de piesa de mobilier, de locul acelei piese, pentru ca intr-un fel se aplica lacul pe mobilierul de interior si altfel se aplica pe cel de exterior, SADOLIN are solutiile potrivite pentru fiecare meserias. Pe mine m-a uimit densitatea lacului, usurinta cu care lacul se aplica si priza pe care o face cu lemnul.

Stati pe aproape pentru ca urmeaza un concurs. Dar cu mai multe detalii revin ulterior!

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „Daca vrei sa dai sens esentelor de lemn, alege excelenta, alege inspirat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.