Fără categorie

Daca tot e criza, sa cersim de la cersetori…

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

cersetoriRecent, presainblugi a facut o luna de la aparitie:). Nu e mult, dar crestem ca orice lucru care creste.  As fi vrut ca in aceasta caramida sa vin cu ceva mai aniversar, dar nu mi-a iesit, asa ca am luat-o la pas prin Capitala, ca tot aveam de lucru si de dus hartii prin diferite puncte cheie ale Bucurestiului, si am descoperit ,,subiectul”.

Tot admirand statiile noastre de la metrou si metrourile colorate din zona Industriilor, m-am lovit, evident, si de cersetori.

Partea interesanta tocmai acum vine, dar trebuie să ne intoarcem in timp. Demult, tare demult, a fost odata la televizor filmul ,,Filantropica”. Era o fictiune, era o realitate!? Credeam de pe atunci ca acel film prezenta o cruda si o crunta realitate, chiar daca pe acea vreme nu stateam in Bucuresti. Dar soarta m-a adus aici si trebuie sa va povestesc.

Exista in zona Industriilor cateva ,,prezente” mai exotice in materie de cersetorie. O prezenta e acel tip inalt ca bradu, cu voce de biserica, care ne spune, si aici va rog sa fiti atenti, CA TATAL LUI SI-A PUS CAPAT ZILELOR, CA MAMA E PARALIZATA, CA ARE 7 FRATI, CA ARE UN SALARIU DE 4 MILIOANE...(partea tare e ca textele astea si le shimba la anumite luni:) Cei care aveti rabdare si spirit de observatie puteti observa ceea ce am observat si eu.

cersetorSa presupunem ca situatia prezentata mai sus e un caz mai subtil, dar avem si o BABUTA CARE E IMBRACATA IN HAINE NEGRE PONOSITE SI CARE UMBLA CU UN CERTIFICAT DE DECES DIN CARE NU SE INTELEGE NIMIC SI CARE VREA SA-SI INGROAPE SOTUL…Intrebare de 100 de puncte!? Daca babuta nu cunoaste tainele imbalsamarii si nu e ruda cu Tutankamon, cum poate, sau cat poate sta un mort de bun simt in casa sau un spatiul unei persoane, pentru ca au trecut 6 LUNI de cand o vad sporadic pe la metrou si imi vinde acelasi text.

Odată mi-am propus sa ii spun asta, dar mi-e teama ca se sperie si nu imi mai ureaza ,,SA AVETI SUCCES LA ESAMEEN” si cine stie cum ajung in viata, dau un test ceva si il pic:)

De copii nu va mai zic…In fine…Nu inventez eu acum roata si nu cred ca va prezint lucruri inedite, dar daca primaria tot pune bannere in centrul Bucurestiului in care ne informeaza ca un cersetor castiga si 50 de milioane lunar, de ce nu face ceva sa dispara!? Cel mai simplu ar fi sa puna metrouri noi cu bodyguarzi de la BGS ca tot sunt multi si incurca lumea prin Plaza…parerea mea…Iar daca unora care nu sunt din Bucuresti li se pare ca exagerez, ii invit la o scurta incursiune in lumea realitatii din cinematografe cu ajutorul unor minute de aur din filmul FILANTROPICA

By: Bogdan DARADAN

0 gânduri despre „Daca tot e criza, sa cersim de la cersetori…”

  1. Cred ca o sa scot si eu bani buni candva: ma privatizez si-mi fac cenaclu de texte cersetoresti. Apropo de tehhnici de cersetorie: e un tip tare simpatic bine imbracat, dar evident ciupit, prin Romana, care de vreo jumatate de an incoace cere bani spunand ca e in sesiune ; in zona cinematografului Cultural, Nicolae Obregia, te intalnesti frecvent cu muncitori srilankezi/ chinezi care te saluta intr-o limba stalcita si-ti intind o cutie cu bani.
    Ce sa mai spun… cersetoria „exotica” a ajuns ceva comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *