Fără categorie

Daca legendele cu vampiri s-au nascut in Transilvania, un vin de legenda trebuia sa se numeasca – Liliac

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

fb_img_1474920939866

Liliac este o crama tanara, situata în inima Transilvaniei, la 14 km de Reghin, localitate cunoscuta pentru maiestria si dibacia mestesugarilor in faurirea de instrumente muzicale.

Dar nu doar muzica e o arta, ci si vinul ascunde in el mestesuguri care se pierd in negura vremii, in timpuri de legenda cu vampiri transformati in liliac si oameni dornici de aventura.

fb_img_1474920964500

In prezent, strugurii sunt recoltaţi manual, iar procesul de vinificație este urmarit cu atentie si dibacie de specialisti.

Podgoriile din Batoş şi Lechința pot părea călătorului un petec de pământ uitat de timp. Viticultorului în schimb i se va dezvălui o regiune creată special pentru producţia unor soiuri de vin excepţionale.

Coline blânde, care amintesc de dealurile Toscanei şi nenumărate pârâuri se împletesc pe dealurile verzi. Pământul bogat în minerale şi clima temperat continentală contribuie din plin, aici, la adăpostul arcului carpatic, la recoltele bogate de struguri. Detalii complete pe site-ul crameromania.ro

Dar povestea Liliacului o vom afla de la Lora Munteanu si Georgiana Simona

fb_img_1474920881365

➡ In aceasta vara, „Liliacul” cu buchet si aroma de struguri parguiti „a zburat” de la munte la mare si retur. De unde atata energie pentru un brand de vinuri?

Georgiana: Brand-ul Liliac este un brand tanar lansat pe piata acum aproape 5 ani, asta insemnand ca se afla inca in perioada de “crestere”, perioada care presupune energie, agitatie, vioiciune si care transpuse in strategia de marketing inseamna sa te faci cunoscut clientilor tai “de la munte si de la mare” prin actiuni cat mai diverse, de la organizarea de degustari clasice, pana la prezenta la evenimentele destinate socializarii si interactiunii.

fb_img_1474920851122
➡ Legat de calatorii. Recent m-am intalnit cu rose-ul Liliac si ale sale metamorfoze albe in cadrul evenimentului Regata Marilor Veliere. In alta ordine de idei pot spune ca am fost cucerit de rose-ul Magnum si de Crepuscul, un vin alb intens, bun de servit ziua ca sa te prinda noaptea (De aici si numele, cred). Care e legatura dintre Liliac si evenimentele de la mare?

img_20160909_184652

Lora: Liliac a inceput activarile pe partea de marketing inca din sezonul trecut-2015, continuand si anul acesta cu noutati si asocierea brandului la evenimente importante. Iar evenimentul de la Constanta dedicat velierelor a fost o oportunitate pentru un brand tanar de vinuri.

20160911_160049-01

➡ Sa ne intoarcem la toamna daca tot a aparut in peisaj. Cand si cum s-a nascut ideea concursului de design de etichete, o premiera pentru piata de profil din Romania daca nu ma insel

fb_img_1474920910897

Georgiana: Crearea etichetei pt brand-ul „young.LILIAC” prin organizarea unui concurs pe o retea de socializare a fost ideea domnisoarei Amrei Beck, una dintre proprietarii companiei, o persoana tanara si dinamica, un reprezentant al generatiei noi prezenta neconditionat in mediul on-line.

In plus vinul creat pentru acest brand, este un un vin “fresh”, usor de baut si aromat, atuuri care il fac sa fie foarte indragit de segmentul de clienti pe care noi ne-am dorit sa-i atragem cu „young.LILIAC”

20160911_155824-01

➡ Revenim la mare. Ce alte evenimente ati avut in desfasurare in aceasta perioada pe litoral, fie ca vorbim de Constanta sau alte statiuni de pe tarmul Marii Negre?

Lora: Am sarbatorit cei 5 ani ai brandului Young Liliac, un eveniment care a avut loc in Vama Veche la Sandalandala unde au fost prezentate etichetele aparute pe parcursul celor 5 ani de activitate. In plus am fost implicati in activitati de degustari, sampling in locatii importante de pe litoral.

20160911_155912-01

➡ In final, ce planuri are crama Liliac cu privire la portofoliul de vinuri pentru acest an si pentru anul viitor. Idei noi de cupaje albe, rose, rosii? Ceva spumant la orizont?.

Georgiana: Recunoastem ca am pregatit pentru acest sezon un spumant rose care v-a fi lasnsat pe piata inainte de sarbatorile de iarna, si un spumant alb “ blanc de blanc” produs dupa metoda traditionala champanoise care se afla la a doua fermentare in sticla. Acesta o sa fie disponibil pe piata din Romania in aproximativ 9 luni, in plus vom lansa primul vin de desert rosu produs in Romania dupa metoda “Schilfwein”

20160622_185736-01

:arrow:In final, fiecare sa ofere un mesaj catre cititori

Georgiana&Lora: Vinurile noastre sa adreseaza tuturor iubitorilor de vinuri bune, dar mai ales celor deschisi sa descopere si sa experimenteze lucruri noi. So be young. and drink LILIAC 🙂

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „Daca legendele cu vampiri s-au nascut in Transilvania, un vin de legenda trebuia sa se numeasca – Liliac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.