Fără categorie

CUT BANK, un puzzle mortal, INTERZIS MINORILOR!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

CUT BANK chiar nu e un film pentru cei slabi de inger. Nu exagereaza cu violenta dar atunci cand aceasta exista  nu te socheaza prin scenele in sine ci prin firescul nefiresc din spatele lor. Iti pui intrebari cu privire la cat de absurde sunt motivele care determina un om sa ucida. Filmul are un supratitlu sugestiv – orasul criminal ascuns sub eticheta de cel mai rece loc din America ( probabil de la numarul de racituri pe cadru pe secunda 🙂

Actiunea incepe sec intr-un loc precum un satuc plin de tarani de la noi din Romania. Si pentru ca tot filmul mizeaza pe pozitia geografica a orasului am facut si eu ceva research si am aflat cateva lucruri dragute.  Cut Bank este un oraș situat in apropiere de regiunea Glacier, stat Montana,  Statele Unite ale Americii, situat la est-sud-est spre Oceanul Atlantic, traversat de paraul Cut Bank Creek . Populația a fost 2919 la recensământul din 2010, cam 3000 cat spun si personajele din film.

Zona este locuita de o comunitate destul de bine inchegata de amerindieni si acest element este relevant pentru film si actiunea sa usor sadica 🙂

Putina istorie nu strica si de locul Cut Bank sunt cateva referinte interesante.

La 26 iulie 1806, căpitanul Meriwether Lewis si  George Drewyer (Drouillard) au intalnit o colonie de amerindieni. La început întâlnirea a fost cordială, dar întâlnirea sa transformat in macel când Lewis dezvăluie indienilor planurile guvernului american de atunci.

Filmul vorbeste despre localitate ca fiind un fel de Intorsura Buzaului din Romania, cel mai rece punct din America. Am verificat si informatia este adevarata. Mai exact, in lunile de iarna Ianuarie si Februarie in zona se inregistreaza temperaturi de aproape – 50 DE GRADE. Brrrrrr !

Dincolo de geografie, filmul are o poveste. Chiar daca de multe ori nu se leaga, filmul te tine prins si sunt cateva scene in care iti spui WTF :)Seriful se uita dupa urme de cauciucuri dar nu si dupa urme de cizme, urme pe care le depisteaza altcineva, sau raportul straniu de forte dintre scene. Pe langa cadrele anti-minori, pelicula ascunde si putin umor sarcastic dar suficient cat sa coloreze baltile de sange din peisaj 🙂

Filmul are o chimie stranie. Cunosti substantele dar paradoxal, nu suficient de bine pentru tocmai acelea care par inofensive sunt cele mai reactive si invers.  Si cand sunt alaturate anumite personaje doar scantei nu vedem pe ecran ca in rest avem de toate.

Nu e un puzzle gen enigma, cam stii cine sunt personajele, dar secretul care te tine incordat ca pe un arc este ca NU stii cum reactioneaza ele cand se intalnesc.

Nu stim cine sunt catalizatorii sau reductorii, dar elementul care genereaza haosul e atat de banal si, ce e si mai ciudat, nici nu banuiti ce este :D. Daca sunteti pasionati de filme sadice in gen CSI combinate cu HOSTEL varianta light, CUT BANK e ceea ce aveti nevoie. Nu e stralucit in termen de hiperbola, dar, cand se termina, nu stii cand trece timpul si ai un sentiment ca ai vazut un film bun fara mari batai de cap, buget exagerat sau scene siropoase. E mortal, ca la tara!

FILMUL este adus de RO IMAGE si ajunge in cinema din 17 aprilie.

0 gânduri despre „CUT BANK, un puzzle mortal, INTERZIS MINORILOR!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *