Atelier de Idei, Social

Cum sa amenajezi baia cu decoratiuni si sa nu iti lipseasca nimic?

Spread the love

Amenajarea unei bai intr-o locuinta la bloc poate sa fie o provocare intrucat lipsa de spatiu poate sa duca fie la aglomerarea ei cu diverse obiecte necesare pentru rutina de ingrijire zilnica fie sa te lipsesti de anumite facilitati atunci cand amenajezi totul. Dar, exista solutii pentru orice tip de baie indiferent de marime si, totul consta intr-o planificare cat mai buna.

In primul rand, este esential sa iti faci un plan cu dorinte si nevoi fara sa neglijezi latura creativa. Decorarea spatiului o poti face chiar tu iar unele lucrari de amenjari vor necesita sa apelezi la o echipa de mesteri priceputi. Apoi, va trebui sa stabilesti un buget pentru intreg proiectul si sa gasesti elementele necesare pentru amenajarea spatiului.

Amenajarea spatiului cu decoratiuni baie

Dar, oricat de atent planificat ar fi modul in care sunt asezate obiectele sanitare exista riscul ca totul sa arate dezordonat intrucat este foarte usor sa iti placa multe modele si sa doresti sa le vezi si in baia ta. Pentru a evita supraaglomerarea cu decoratiuni baie este necesar sa pui pe lista tot ceea ce ai nevoie pentru a transforma locul intr-unul confortabil. Aceasta lista te va ajuta sa pastrezi esentialul si sa creezi un spatiu cat mai ordonat.

Intr-o baie mica vei avea nevoie de toata creativitatea de care dispui pentru a avea spatiu suficient pentru toate decoratiunile si obiectele de care ai nevoie pentru a-ti indeplini rutina de ingrijire zilnica. Specialistii in amenajari interioare recomanda utilizarea spatiului pe verticala. Astfel, vei instala rafturi sau dulapuri care vor putea adaposti majoritatea obiectelor de care nu este nevoie intotdeauna precum prosoape in plus, uscator de par, diverse accesorii si produse de ingrijire etc. Cu siguranta, spatiul in plus castigat va face ca baia sa aiba un aspect mai aerisit si vei putea sa folosesti decoratiuni baie doar pentru a adauga un punct in plus la capitolul estetic.

Decoratiunile pentru baie pot avea atat un caracter util cat si unul estetic. Sunt esentiale in baie deoarece au rolul de a spori aspectul estetic si sa creeze un loc in care merita sa te relaxezi dupa o zi lunga. Atunci cand amenajezi baia, spatiul trebuie utilizat intr-un mod cat mai inteligent. De exemplu, deasupra masinii de spalat poti sa instalezi niste rafturi pe care sa le folosesti pentru depozitarea detergentilor.
Un alt aspect deosebit de importat atunci cand alegi decoratiuni baie este sa te decizi asupra stilului de design interior. In acest mod vei putea sa restrangi mai mult criteriile de cautare si sa alegi decoratiuni baie care sa se potriveasca stilului preferat.

Bugetul un factor decident in alegerea decoratiunilor pentru baie

Toate elementele alese, decoratiuni baie, accesorii, mobilier, culori, trebuie sa respecte caracteristicile stilului de amenajari interioare ales. De asemenea, va trebui sa tii cont si de bugetul tau, despre care am vorbit la inceput.

In cazul unui buget nelimitat cu siguranta este mai usor de ales totul iar revistele de specialitate si designerii pun la dispozitie numeroase fotografii care sa te inspire. Dar realitatea este alta. In majoritatea cazurilor trebuie creata iluzia de spatiu si lux folosind un buget calculat si echilibrat. Exista decoratiuni baie care pot sa destabilizeze foarte usor acest buget dar, important este sa alegi totul cu grija si in conformitate cu stilul de amenajari ales si vei reusi sa creezi o baie cu design placut destul de usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.