Atelier de Idei, Social, Tineri

Cum s-a schimbat obiceiul oamenilor de a cumpăra după pandemie

Spread the love

Chiar dacă 2 ani nu este un timp așa de îndelungat, s-au schimbat foarte multe, mai ales în ceea ce privește obiceiul oamenilor de a face cumpărături. Din nevoie, majoritatea s-au reorientat la cumpărăturile online pentru majoritatea categoriilor de produse. Dacă înainte o bună parte din oameni mergeau în magazine chiar și pentru cumpărăturile voluminoase precum electrocasnice, acum chiar și produsele alimentare se cumpără online.

➡ Alimente cu livrare la ușă

Probabil cea mai marcantă schimbare este cea de a se baza în principal pe livrările acasă prin Tazz sau Bringo. Această schimbare s-a produs mai mult de nevoie decât de voie dat fiind faptul că programul magazinelor era mult mai scurt și s-a preferat evitarea aglomerației. Un dezavantaj ar fi faptul că nu poți vedea produsele pentru a le alege după preferințe, trebuie să ai încredere în persoana care pregătește comanda.

Dar nu e ca și cum îți cumperi produse de unghii SensoPro sau rochii tradiționale prin Bringo. Se poate întâmpla ca produsele dorite să nu fi disponibile în combinația dorită astfel nu poți alege alternative. Sigur că aceste dezavantaje vin și cu o serie de avantaje precum timpul câștigat pentru a face orice altă activitate. Și cum timpul nu se poate cumpăra, acest avantaj este unul foarte important.

➡ Probează acasă și returnează

Mallurile au înregistrat pierderi mari o perioadă destul de lungă de timp. Este mult mai convenabil să mergi la magazin, să pui mâna pe produs, să îl probezi iar apoi te poți decide dacă îți place sau nu. Cu cumpăratul online câștigi  timp, dar nu știi exact cum arată în realitate decât atunci când primești comanda. Avantajul este că poți proba în liniștea casei tale, iar dacă nu îți place le poți returna fără probleme.

Nu doar magazinele din țară, dar și cele străinatate oferă o gamă largă de produse și livrare rapidă. Unul dintre cele mai populare magazine din această perioadă este Shein care livrează în Romania prin curier rapid fără extra taxe. Prețurile sunt foarte accesibile, iar modelele inspirate din cele mai noi tendințe. La fel ca și Asos, Shein are atât haine, îmbrăcăminte, accesorii, produse de beauty și home deco.

➡ Schimbări bune la plăți online

O schimbare către normalitate cumva fortață de împrejurări a fost de fapt digitalizare ceva mai accentuată. Mult mai multe documente și plăți se pot realiza online fără mari probleme. Înainte se stătea mult la cozi cu dosare cu șină în mână, iar acum se poate face totul mai ușor. Ca și orice perioadă, pandemia a venit și cu lucruri bune, nu doar rele și trebuie să vedem și partea plină a paharului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.