Fără categorie

Cum reusim sa ne fidelizam angajatii – 3 IDEI de retinut

Spread the love

Peste 40% dintre angajati vor sa renunte la jobul actual. Ce ii motiveaza pe ceilalti sa ramana?

Conform unui studiu recent realizat de o companie de profil, reiese faptul ca peste 40% dintre cei care au in acest moment un loc de munca vor sa renunte pentru a-si cauta un altul. Principalele motive invocate sunt reprezentate de salariul mic neconcordant cu atributiile, lipsa beneficiilor, imposibilitatea de a evolua in cadrul companiei.

Consultanta_alegerea_solutiilor

Mai mult decat atat, cifrele arata ca pentru angajati conteaza extrem de mult colectivul, atmosfera de lucru, precum si posibilitatea participarii la training-uri pentru perfectionare. Cu toate acestea, aproximativ 60% dintre cei care au un loc de munca nu vor sa il schimbe. Motivele lor le puteti afla citind randurile de mai jos.

➡ Ce ii motiveaza pe angajati la un loc de munca?

  • Pachetul salarial

Pachetul salarial atractiv este principala motivatie a angajatilor. In mod cert, orice persoana isi doreste sa ramana cat mai mult la un loc de munca daca are un salariu lunar care ii permite sa aiba un trai mai mult decat decent.

  • Bonusurile

Pe langa salariu, pentru angajati conteaza sa fie rasplatiti constant pentru efortul depus, mai ales daca isi depasesc responsabilitatile sau isi fac treaba excelent. Se pare ca acele companii care urmaresc performantele si isi recompenseaza angajatii in consecinta sunt mult mai apreciate si cautate. De exemplu, la BeYou Studio din Bucuresti se ofera bonus de angajare, la recomandare si nu numai. Pentru ca este un studio profesionist si vrea sa motiveze modelele sa aiba un job stabil, BeYou organizeaza frecvent concursuri. Astfel, cele care se angajeaza in mai vor primi la sfarsitul lunii, in urma unei extrageri, un cadou inedit de la Victoria’s Secret. Acelea care vor sa devina modele si sa fie recompensate frecvent pot da click aici pentru detalii, pentru a consulta oferta acestui studio.

  • Stabilitatea

Conform studiului, persoanele trecute de 28 de ani cauta stabilitate. De aceea, cei mai multi cauta informatii despre o companie inca dinainte de a merge la interviu si intra pe site-uri de profil care ofera informatii relevante. Astfel, cei care vor sa isi intemeieze o familie, sa isi cumpere o casa sau sa faca un imprumut isi doresc un loc de munca stabil, unde sa reprezinte o resursa importanta.

  • Posibilitatea de dezvoltare si promovare

Pentru angajati conteaza extrem de mult sa participe la training-uri de specialitate si sa fie la curent cu noutatile din domeniu, mai ales daca vor sa aiba performante ridicate. De asemenea, cei care reusesc sa promoveze sau vad o sansa reala de a evolua intr-o firma sunt motivati sa ramana o perioada indelungata.

  • Atmosfera de lucru

Aceasta conteaza, in special, pentru cei tineri. Chiar daca unele companii promit un mediu de lucru prietenos, o echipa tanara si o atmosfera destinsa, in majoritatea lucrurile se intampla tocmai pe dos. Astfel, chiar daca angajatii sunt tineri, iar managerii lor de asemenea, atmosfera de lucru este continuu incordata, motiv pentru care performantele sunt destul de scazute.

  • Prime si reduceri

Foarte multi angajati sunt motivati la actualele joburi de primele pe care le primesc. Astfel, peste 30% dintre cei care au un loc de munca stabil au afirmat ca beneficiaza de al 13-lea salariu, de prime de sarbatori, precum si de prime de concediu. De asemenea, companiile care produc sau comercializeaza bunuri ofera angajatilor posibilitatea achizitionarii acestora la preturi foarte mici, ei avand reduceri in calitate de angajati.

  • Domeniu

Pentru foarte multe persoane conteaza ca domeniul in care activeaza sa fie conform cu studiile. De asemenea, unii cauta joburi de viitor. De aceea, extrem de multe meserii sunt pe cale de disparitie, motiv pentru care au ajuns sa fie bine platite, iar tot mai multe locuri de munca vizeaza online-ul.

  • Flexibilitate

Posibilitatea unui program flexibil conteaza pentru tinerii care muncesc si merg la facultate, dar si pentru cei care au devenit parinti si trebuie sa isi gestioneze foarte bine timpul. Astfel, cei care se incadreaza in aceste categorii vor inclina intotdeauna catre un job flexibil, catre o companie care sa nu impuna un program strict.

Prin urmare, peste 40% dintre cei care au un loc de munca in prezent isi cauta un nou job, intrucat nu sunt multumiti de alegerea facuta. Restul, aproximativ 60%, au diferite motive pentru care raman la actualul loc de munca: pachetul salarial, bonusurile, stabilitatea, atmosfera de lucru, domeniul, flexibilitatea, posibilitatea de promovare.

1 gând despre „Cum reusim sa ne fidelizam angajatii – 3 IDEI de retinut”

  1. In primul rand, consider ca trebuie sa iti alegi un loc de munca unde mergi cu placere, dupa aceea te poti gandi si la celelalte beneficii primite in schimb. In al doilea rand, este foarte important si colectivul. Trebuie sa te simti bine la locul de munca si trebuie sa alcatuiesti o echipa omogena cu ai tai colegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *