Fără categorie

Cum depasesti cu succes problemele familiale? Descopera un psihoterapeut bun

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

pshihoterapeut-pentru-tine

Fiecare familie sau cuplu interactioneaza pe parcursul vietii cu acele momente in care domina neintelegerile sau problemele. Cauzele pentru situatiile de acest gen pot fi numeroase, aparitia bolilor, problemele financiare, decesul unui apropiat sau, pur si simplu, canalizarea stresului de zi cu zi asupra celor dragi noua.

Uneori aceste momente nu sunt depasite cu succes, de aceea apar separarile sau divorturile. In era moderna, constientizarea necesitatii a unui ajutor extern specializat in acest domeniu este vitala.

➡ Cat de important este sa alegi un psihoterapeut bun pentru rezolvarea crizelor familiale?

Desi de cele mai multe ori tindem sa ne rezolvam pe cont propriu problemele, dificultatea apare atunci cand nu ne mai raportam la noi ca la o singura persoana, ci ca la un cuplu sau o familie. Astfel, in cazul neintelegerilor de orice natura, parerile sunt diferite si rezolvarea este mai greu de gasit.

Anul trecut, am intampinat probleme in casnicie deoarece consideram ca nu mai aveam acea atractie de la inceput unul fata de celalalt. Amandoi lucram foarte mult, insa se parea ca nu ne mai ajung nici resursele financiare. Avand certuri zilnice, din ce in ce mai aprige, am hotarat sa caut un psihoterapeut bun, care sa vina cu sfaturi obiective si utile. M-am gandit ca parerea unui expert, familiarizat cu situatii de acest gen, conteaza foarte mult in solutionarea conflictelor astfel incat sa depasim aceasta perioada intunecata din viata noastra, dar si sa stim pe viitor cum sa abordam eventualele probleme de acest gen.

Initial, sotul meu a fost reticent intrucat nu considera ca un “strain” va reusi sa ne ajute asa cum ne dorim, mai ales pentru ca nu ne cunoaste caracterele fiecaruia sau punctele forte versus punctele slabe. De asemenea, era de parere ca deja avem suficiente probleme financiare, ca “ar trebui sa fim chibzuiti” si sa “nu mai aruncam banii pe fereastra” (bineinteles, asa am pornit o noua cearta).

Avand experienta surorii mele, care reusise sa isi trateze cu succes problemele de cuplu, am ales sa stabilesc o programare la cabinetul pe care mi-l recomandase. Ei bine, am apelat la o oarecare scuza pentru a-l convinge pe sotul meu sa ma insoteasca la sedinta stabilita, mentionandu-i doar ca imi va tine companie in cadrul unui curs ce tinea de job-ul meu. Punandu-l in fata faptului implinit, a decis sa nu anuleze programarea si macar sa ia cunostinta cu tot ce presupune o sedinta de psihoterapie.

Am inceput prin a ne prezenta, prin a relata aspecte legate de viata noastra ca si cuplu, iar mai apoi am ajuns, la indrumarile specialistului in consiliere, sa abordam problemele pe care fiecare le consideram importante.

La gradul de deteriorare pe care il cunoscuse casnicia mea in acel moment, nu credeam ca vom reusi sa ne depasim problemele intr-un interval de doar sase luni. Pentru mine, personal, psihoterapia a fost o usurare, mai ales pentru ca dintotdeauna mi-a fost dificil sa discut despre propriile probleme cu familia sau cu prietenii.

Echipa specialistilor de la PsihArt ne-a ajutat atat individual, cat si in calitate de cuplu, astfel incat acum ne amuzam de problemele avute, dar, totodata, intelegem si gravitatea lor.

Cu ajutorul acestei experiente, atat eu, cat si sotul meu, speram ca nu ne vom mai confrunta prea curand cu neintelegeri, invatand sa ne apreciem reciproc si sa ne stimulam unul pe altul in relatie (bineinteles, daca are ocazia, sotul meu povesteste tuturor ca au fost cei mai bine investiti bani!).

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *