Atelier de Idei

Cum ar fi să nu DORMI, să nu UIŢI şi să nu te SPELI…NICIODATĂ!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

ashleighmorris2Sunt sigur că mulţi dintre voi ar fi tentaţi să spună că aşa ceva e imposibil sau că e vorba de o glumă, de o culme a nesimţirii. Din păcate însă pentru Ashleigh Morris titlul de mai sus nu e o glumă sau o provocare stupidă, e o realitate dură.

Ashleigh Morris nu se poate balaci si nici nu se poate bucura de un dus fierbinte dupa o zi stresanta, pentru ca este alergica la apa! Pana si propria transpiratie ii provoaca eruptii dureroase pe tot corpul. Tanara de 19 ani sufera de o afectiune rara a pielii, numita urticarie acuagenica.

Dar dacă nu aţi putea dormi deloc niciodată? Unii dintre voi ar spune că viaţa ar fi mai lungă aşa, pentru că oricum irosim o bună parte din zi dormind, dar adevărul e mai dur decât această discuţie ipotetică pentru un puşti de 3 ani.rhett-lamb1

Rhett Lamb este uneori suparacios, ca orice copil de 3 ani. Dar e ceva ce-l face diferit de alti micuti: sufera de o boala rara, numita malformatia Chiari, care il impiedica sa doarma. “Creierul este pur si simplu storcosit de sira spinarii, astfel ca trunchiul cerebral, responsabil de toate functiile vitale ce controleaza somnul, vorbirea si chiar sistemul respirator, este strangulat”, a explicat doctorul baietelului.

Următoare curiozitate vine parcă mai firesc pentru unii dintre noi pentru că e vorba de…o femeie care nu poate să uite NICIODATĂ. Chiar dacă e vorba de o boală rară, sunt sigur că sunt multe cititoare printre voi care ar dori să ţină minte toate greşeluţele pe care le fac partenerii lor…Voi, bărbaţilor ce credeţi!?

Este povestea desprinsa parca din filme a unei femei in varsta de 40 de ani, care isi aminteste absolut orice, indiferent ca face parte din viata ei sau este ceva de notorietate publica. Memoria ei este “continua, de necontrolat si automata”, spun cercetatorii care au studiat cazul. Intrebata despre orice zi din ultimii 25 de ani, femeia stie sa raspunda exact ce zi a saptamanii era, cum era vremea, ce s-a intamplat in viata ei, dar si evenimente prezentate in presa, care i-au captat atentia. Afectiunea de care sufera aceasta se numeste sindromul hipertimestic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *