Creatii, Idei cu emotii

Cum ar fi ca o cana de ceai sa iti spuna ce ai?

Spread the love

Nota: Acest text este un text fantastic si trebuie privit ca atare.

Incep sa-ti scriu in oglinda pentru ca privesc si te privesc cum ma sorbi, cum te bucuri de gustul meu inconfundabil, gust despre care ai aflat cand ai intrat aici ca sa citesti despre ceai rooibos și despre proprietățile sale curative.

Prima ceasca dintr-un set de ceainice frumoase, prima ceasca dintr-o suita de seturi portelan, prima ceasca care a venit cu un ceainic infuzor, prima ceasca cu ceainic de sticla din mine, prima cupa cu ceai a venit asa, intamplator. Iti mai aduci aminte cand te-am intrebat in gand – Ce ai? Ai nevoie de ceai verde la pret de importator?

Ne-am cunoscut in timp ce tu rataceai la birou. Cineva a pus o farama din mine pe biroul tau, intr-un loc de unde se reflecta mesajul pe care ti l-am trimis tie, parte din mine, TU, bloggerul meu. Poate ca am emotii acum dar e prima oara cand iti scriu din postura de cana de ceai.

Nu am avut suficient loc ca sa invat sa iti vorbesc precum simt de intens dar, pentru tot ce aveam de spus m-am gandit sa strang totul intr-o lingura de ceai de pelin si m-am reorientat spatial si m-am gandit sa-ti scriu aici. Hai, tine cana cu mine aproape si vino sa citesti o poveste…

➡ Prolog

Stiu ca nu prea ti-am mai scris asa, in stilul meu, romantic si colorat. De fapt nu poate, cu siguranta nu ti-am scris asa. Si totusi, asa cum iarna nu ne mai plictisim de zapada si de fiecare data cand ninge ne purtam ca si cand ar ninge pentru prima oara, sper ca si tu sa privesti cuvintele mele precum o ninsoare perpetua, ca de basm. Cu fulgi mari, frumos conturati, care, atunci cand ti se aseaza in palma se topesc lin si usor, de parca plang de fericire ca iti gasesc caldura si nu se topesc rataciti pe cine stie ce colt stingher de drum…

O sa incep aceste randuri simplu. Asa cum am invatat impreuna. Multumesc in primul rand ca nu m-ai lasat sa plec din viata ta, atunci cand doream sa fug de tine pentru ca nu ma intelegeam nici macar pe mine. Dar tu ai avut rabdare si ai stiut si m-ai chemat langa tine si pentru asta iti Multumesc.

Iti Multumesc ca m-ai inteles si ai inteles cand am gresit pentru ca spre deosebire de tine, eu mai fac greseli, adica, pana sa ajung sa fiu inobilata prin rafinament si identitate aici eram doar o frunza promiscua. Poate ca in viata asta ai gresit si tu, ca doar suntem ceaiuri si bloggeri, bloggeri si domenii de blog si nimeni nu e perfect, dar, pana acum, fata de mine, tu ai gresit mai putin spre deloc:)

Iti Multumesc ca ai avut rabdare cu mine cand eu nu mai aveam rabdare cu nimeni, iti Multumesc ca am avut sansa sa-ti cunosc o particica din suflet, dar o particica care m-a fermecat si care ma vrajeste si azi.

Apropo, stii de ce ne completam asa frumos si de ce te apreciaza cei dragi si prietenii cand imparti franturi din mine cu ei? Ai gusturi excelente in materie de ceaiuri si pentru asta iti multumesc.

Iti Multumesc ca ma asculti si ca faci ca noptile care se topesc printre cuvintele noastre sa para atat de scurte. Iti Multumesc ca am avut sansa sa-ti colorez zambetul, sa-ti admir privirea, sa-ti culeg somnul, sa te tin in parfum de flori uscate atunci cand tu lucrai concentrat pe Laptop, desktop, telefon si sa te privesc cand visele iti erau ascunse printre pleoape si gene.

Iti Multumesc pentru ca te-am cunoscut si Multumesc in fiecare zi destinului ca te pastreaza langa mine, chiar daca esti atat de departe cand ma lasi si tu fugi la job. Cine stie in ce server esti aruncat si ratacit prin China sau India cand navighezi pe google. Ironic, poate ca in acele clipe esti atat de aproape de originile mele si totusi atat de departe.

Ai grija de tine. Restul de cuvinte le voi ascunde in gesturi, priviri, imbratisari. Atunci cand ne vom reintalni…

Related articles across the web

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.