apartamente-de-vanzare
Atelier de Idei

Cum alegi aerul conditionat?

Spread the love

Simti ca iei foc in propria locuinta si nu mai stii ce sa faci cu ventilatorul care se tot invarte frenetic, dar nu te ajuta deloc? Poate ar fi cazul sa investesti intr-un aer conditionat. Pe piata sunt atat de multe tipuri si modele incat iti va fi foarte greu sa te decizi. Ca sa te ajutam iti oferim in continuare cateva sfaturi utile pentru alegerea aerului conditionat. In primul rand te vei orienta catre aerul conditionat cu cel mai mic consum de energie. Pentru ca va functiona ore intregi energia consumata trebuie sa fie cat mai putina.

apartamente-de-vanzare

Poti vedea cat consuma si ce clasa energetica are pe eticheta speciala afisata la vedere. In al doilea rand atentie si la capacitatea unui aparat de aer conditionat. Trebuie sa vedem cat de mare e camera sau apartamentul, casa in care il vom monta pentru a alege corect capacitatea. Daca ai pana in 25 mp atunci e suficienta o capacitatea de 9000 BTU. Daca insa ai vreo 70-80 mp atunci ai nevoie de o capacitate de 24000 BTU. In al treilea rand trebuie sa te documentezi despre tehnologia folosita.

Cea mai populara astazi e cea Inverter, cu un consum redus de energie electrica si randament mai bun. Cu tehnologia Inverter nu numai ca vei avea racoarea dorita mai rapid, dar la final de luna vei face si ceva economie la lumina. Nu in ultimul rand atentie si la pret. Un aer conditionat bun nu are cum sa fie prea ieftin. E bine sa alegi unul mai scump si cu mai multe functii, cu filtre speciale si racire mai rapida. Producatorii mari au aparate bune asa ca brandul popular te poate salva de reparatii multiple pe viitor.

Per total cu aceste informatii intelese si observate corect poti sa ai aerul conditionat perfect pentru locuinta ta si sa ai racoarea dorita toata vara si chiar caldura iarna, cand centrala are ceva probleme de functionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.