Fără categorie

Cum a fost la MobiFest!

Spread the love

Si, a fost MobiFest. În urmă cu 8 ani, Evensys and Manafu testa piața device-urilor mobile când incă nu se inventase conceptul de „targeting on smartphone” si lansa Mobile Marketing Conference. Mediul mobil însă a explodat in ultimii ani si deja avem milioane de smartphone-uri vandute in Romania. Mai mult, lumea trece incet, incet de la social media de pe desktop către mobile media, iar astazi, mai mult de 80% din traficul de mobil se face pe facebook, whatapp, instagram si twitter.

Acum în 2015, Evensys a schimbat putin paradigma si a adus un eveniment dedicat mediului mobil într-o abordare targetata pe domenii precum, business, utility, pleasure, corporate responsability.

Ce s-a premiat?

INNOVATION IN MOBILE – Cum poate fi folosit mediul mobil în campanii de PR, sales, marketing, social media.

BUILDING BETTER APPS – Ce oportunități noi de dezvoltare a aplicațiilor mobile există pe plan local și global.

CREATIVE CAMPAIGNS – Studii de caz de succes în mediul mobil de la companii și agentii care au integrat canale multiple în campaniile lor.

Ce am aflat?

In prezent, smartphone-ul este cel mai bun device pentru a fi targetat de marile branduri. Ultimele cifre arata ca aproape 30% dintre cautarile de pe GOOGLE se realizeaza de pe device-uri mobile in România. Mai mult decat atat, peste 50% din vizitele efectuate în magazinele online sunt de pe smartphone. Cam 60% dintre utilizatori spun că un smartphone este principalul device cu care accesează Internetul, si cand spun internet se refera la facebook.

Ca si idee, România este pe locul 3 în Uniunea Europeană la acoperirea serviciilor 4G. Ca sa nu mai spun ca reclamele adaptate la mobil au o performanță cu 170% mai bună decât bannerele clasice. La nivel global, 26% dintre utilizatorii de internet au cumpărat de pe un smartphone, 12% de pe o tabletă. În România sunt 12 milioane de conexiuni la Internet mobile, peste numărul celor fixe.

Evenimentul s-a incheiat cu Gala de premiere. Pentru ca de multe ori cuvintele mai mult incurca, o fotografie care spune tot ce trebuie sa spuna.

0 gânduri despre „Cum a fost la MobiFest!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.