Atelier de Idei, Social

Cu ODAT m-am apucat de Școala de Șoferi. Află și tu de ce

Spread the love

Totul a început când am primit de la un prieten cartea – Codul Rutier – Mură în Gură. Recunosc că n-am avut timp de ea, dar surorile mele au citit-o și una dintre ele chiar a decis să dea de carnet și l-a și luat, printre altele. Acum că mi-am aranjat și eu agenda am zis – Să vedem ce știe să facă cartea.

Încă de la copertă mi-a atras atenția site-ul ODAT.ro. Însăși numele m-a intrigat. Și l-am tastat pe laptop și l-am accesat. Și așa am descoperit o mulțime de lucruri interesante.

Ce am invatat de pe site-ul ODAT.ro?

ODAT combina informatii utile cu teste de viteza de reactie, cursuri de mecanica online si articole dedicate stilului corect de condus. Am gasit o varietate de teste, de idei, de informatiid de background necesare oricarui sofer incepator sau candidat la Scoala de Soferi.

Pe ODAT gasesti informatie corecta, prezentata intr-un mod facil. Aici totul este la zi si mereu reactualizat pentru a tine pasul cu legislatia in vigoare si cu schimbarile ce tin de contextul major.

ODAT pune accentul pe invatare rapida, interactiva, cu ajutorul de aplicatii practice.

Mi-a placut de exemplu faptul că am găsit aici teste de viteza care m-au ajutat sa verific cat de bine ma pozitionez in ceea ce priveste viteza de reactie.

Tot pe ODAT am gasit articolele cu sfaturi dedicate atat soferilor experimentati cat si incepatorilor, acoperind o serie larga de subiecte. Si asta nu e tot. Aici am gasit si info utile despre cursurile de mecanica auto. Mi-a placut faptul ca sunt prezentate in cel mai simplu si clar mod.

 

Cum am inceput eu sa invat pentru examenul auto

Inainte de tot si toate, trebuie sa te pregatesti sa citesti. E extrem de util sa cunosti si sa citesti toata legislatia, macar o data inainte sa te apuci sa faci chestionare auto drpciv pe site-ul ODAT. Chiar daca nu e strict necesar sa inveti legislatia cap-coada, este bine sa o citesti macar o data. Asa vei afla detalii extrem de utile, multe dintre ele le vei intalni chiar in timpul examinarii auto.

Cu siguranta exista numeroase detalii in legislatie pe care nu le intelegi. Cand se intampla asta, acceseaza site-ul ODAT sau intreaba instructorul.

Rezolva cat mai multe teste oficiale pe site-ul ODAT. Este foarte important sa rezolvi cat mai multe teste pentru a avea sanse maxime de a trece de sala. Incearca sa iti stabilesti un target si sa te opresti doar in momentul in care reusesti sa faci 10 sau 20 de teste consecutiv, cu punctaj de peste 22. In acel moment vei sti sigur ca nu trebuie sa iti mai faci probleme in legatura cu trecerea examenului teoretic.

Chiar daca trebuie sa inveti, nu te obosi toata ziua pentru a face asta. Odihna este foarte importanta pentru a invata usor. Dormi 8 ore pe noapte, incearca sa nu pierzi noptile si mananca sanatos pentru a avea cat mai multa energie.

Repeta mai multe chestionare, pana le faci corect. Nu e de ajuns sa faci un chestionar o singura data. Incearca sa repeti chestionarele pana le faci corect, insa repeta un chestionar dupa ce ai facut alte 10-20.

Va tin la curent si promit sa revin in cateva luni cu poza de carnet 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.