Rezumat:
[yasr_overall_rating size=”large”]
In goana dupa performanta si caracteristici cat mai uimitoare, producatorii de electrocasnice (de fapt toti producatorii din domeniul electroIT) se pare ca fac adesea compromisuri la calitate. Produsele trebuie sa fie performante, cool si cat mai ieftine. Asadar, adesea se alege un plus la partea de dotari si design si se mai scade de la calitatea materialelor (ca acest aspect oricum nu se vede cu ochiul liber). Asa se face ca produsele „moderne” se strica tot mai repede fata de momentul cumpararii, mai ales daca aveti si ceva ghinion 🙂
Din punctul de vedere al producatorului, aparatul trebuie sa reziste cat se poate de bine in perioada de garantie. Si cum aceasta este in general de 2 ani (in cazuri fericite ajunge pana la 5-6 ani, dar rar, in campanii promotionale), utilizatorul are doua variante: sa cumpere un produs nou sau sa plateasca pentru reparatia celui vechi.
Multi cauta asadar online de exemplu preturi reparatii frigidere in Bucuresti sau in alte orase din tara. Trebuie ales cu grija service-ul, sa fie unul de incredere, eventual recomanat online. Cautati pe Google, daca are o oarecare prezenta online, atunci este de bine. Daca este un no name, mai bine uitati-va si pe alte site-uri… Ca tot am dat exemplul cu reparatii frigidere, lucrati cu o firma sau cu un tehnician frigotehnist autorizat, nu cu oameni care doar promit ca… „se pricep”.
Si tot de tehnician frigotehnist autorizat aveti nevoie si pentru service aer conditionat reparatii aer conditionat. La acest capitol, este nevoie de mai mult decat de reparatii, de preventie si de igienizare. Cel putin o data la 2 ani, ar trebui sa solicitati unui frigotehnist autorizat curatarea sistemelor de filtrare ale aparatului de are conditionat. Imbacsirea acestora determina diminuarea capacitatii de transfer, deci rezulta o functionare suplimentara ineficienta. Daca acest lucru nu va convinge, ganditi-va la calitatea aerului pe care il respirati – un aparat de aer conditionat care nu este igienizat corespunzator poate determina reale probleme pentru sanatate, avertizeaza specialistii in domeniu (si chiar si medicii).
Mereu in viata este bine sa faci ceea ce stii bine sa faci si sa chemi un specialist cand este o problema intr-un domeniu care te depaseste. Asa ca „a-ti baga nasul” in unele electrocasnice in speranta ca „te descurci” poate insemna risc considerabil de cheltuiala suplimentara, ba chiar si de mai rau, caci ne referim totusi la obiecte care se conecteaza la reteaua de curent electric…
[yasr_visitor_votes size=”large”]