Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

Cu bicicleta in Bucuresti – mai putina poluare, mai multa miscare pentru sanatate

Spread the love

Daca alegi bicicleta ca mijloc de transport in Bucuresti, ai destul de multe avantaje. Partea mai putin placuta este ca nu exista o infrastructura prietenoasa cu biciclistii (putine piste dedicate si multe dintre acestea adesea ocupate de masini parcate si alte situatii neplacute). Implicit, riscul de accidente este destul de mare, deci aveti grija sa purtati mereu casca in trafic si, de asemenea, sa acordati mare atentie „colegilor” cu automobile… Pentru siguranta sa, orice biciclist trebuie sa se asigure ca in timpul noptii este suficient de vizibil in trafic pentru a nu exista incidente. O alta problema: existand foarte multe masini pe strazile din Bucuresti (unele cu norme de poluare non-euro, euro 1, euro 2, euro 3), inhalezi noxe in timp ce treci pe langa aceste vehicule…

Revenind la partea placuta a mersului cu bicicleta, in primul rand trebuie sa spunem ca acest mijloc de transport ne permite sa „pacalim” aglomeratia din Bucuresti. Haosul din trafic de la orele de varf va fi dat uitarii, caci cu bicicleta te strecori usor peste tot pe unde ai nevoie. Asadar, la capitolul sanatate, mai putin stres, mai putina enervare in trafic. Cand vei vedea ca rezolvi totul la timp, ca nu mai ajungi cu intarziere unde ti-ai propus, parca totul merge mai bine. Bicicleta este extrem de utila, te ajuta sa ajungi rapid din punctul A in punctul B, in mod previzibil (stii exact la ce sa te astepti cand pornesti la drum, nu vei avea surprize neplacute in trafic).

Ce iti mai ofera bicicleta? Miscare pentru sanatate. Adica nu doar stai, ci te misti, tu esti cel care ofera bicicletei energie pentru deplasare. Este foarte sanatos pentru ca ciclismul este un sport, deci faci sport in timp ce iti rezolvi problemele prin oras, in timp ce te deplasezi cu treaba cel mai probabil. Exista tot mai multe parcari amenajate pentru biciclete si tot mai multe camere de supraveghere in oras, sa zicem ca ne simtim mai in siguranta decat in trecut – desi trebuie sa ne luam masuri de precautie mereu, caci situatia este inca departe de ideal.

Daca esti turist in Bucuresti, poti inchiria bicicleta. Servicii inchirieri biciclete Bucuresti gasesti in conditii foarte bune. Pentru turistii straini, este chiar extrem de ieftin raportat la puterea lor de cumparare. Exista servicii strict pentru agrement, dar si servicii profesionale cu super biciclete ce pot fi inchiriate. Astfel de biciclete se pot inchiria chiar si pe perioade mai lungi, de mai multe zile, cat va dura calatoria in Bucuresti.

Puteti verifica spre exemplu Bike rent contact aici si puteti observa ca aveti la dispozitie biciclete extrem de bune pentru miscare in oras. La cerere, se pot organiza si tururi cu bicicleta, cu ghid. Sau oricine isi poate organiza propriile tururi prin Bucuresti, cu bicicleta, caci sfaturi pe internet se gasesc din belsug. Bicicleta este potrivita atat celor care vin ca turisti in Bucuresti strict pentru placere, cat si celor care vin cu treaba prin oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.