Fără categorie

Cristina Topuzaru – Imaginea in oglinda a unui suflet de artist ilustrat

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Cristina Topuzaru are 23 de ani si a absolvit Universitatea Naţională de Arte Plastice, Bucureşti, la departamentul de grafică. Este membra a Clubului Ilustratorilor (http://clubulilustratorilor.blogspot.com/) în cadrul căruia a participat la proiecte comune de ilustraţie de carte şi la expoziţii naţionale şi internaţionale. 

În prezent Cristina se ocupa de make-up-uri în studiouri fotografice (http://www.photosebia.com/Models) si lucreaza alaturi de cativa prieteni la o serie de proiecte  într-un atelier de creaţie ce va implica ilustraţie, graphic design, handmade (design şi legatorie pentru carte/caiet/agendă/catalog, obiecte-cadou, şi altele).

Dar sa lasam culorile sa se ascunda printre litere…

Reporter: Stiu ca iubesti arta grafica. Cand ti-ai descoperit si cum ti-ai cultivat talentul?

Cristina: Mereu am fost atrasă de vizual, îmi plăcea să aşez într-un fel estetic şi firesc obiectele de pe mobilă în urma ştergerii prafului, să împodobesc bradul iar sora mea m-a influenţat foarte mult. De mică mă fascina cum se plimba ea cu stiloul pe hârtie atunci când scria, şi îmi doream să fac la fel, dar abstractizând scopul de a scrie sau de a ajunge la o formă cu sens. Deşi simţeam şi nevoia unui sens căci credeam că acela oferea armonia, frumuseţea tuturor liniilor. Când nu aveam hârtie şi stilou, conturam cu degetul în aer formele pe care le vedeam. Apoi am învăţat să desenez chipuri şi trupuri umane trăgând cu ochiul la desenele făcute de sora mea, care a învăţat să le deseneze de la o colegă de-a ei de la şcoala de arhitectură. Ea nu a dezvoltat asta mai departe, însă am făcut-o eu, şi aşa am ajuns să termin facultatea de arte:)

Reporter: Ce tehnici din grafica te atrag mai mult. Penita, creionul, carbunele sau culorile?

Cristina: Toate tehnicile mă atrag. Toate au frumuseţea lor. Am perioade când lucrez doar în culori, am perioade când lucrez doar în peniţa şi tuş/ creion, etc. Sau perioade când combin clasicul cu digitalul.

Reporter: Stiu ca lucrezi cu o serie de soft-uri digitale de prelucrare grafica. Care dintre soft-uri il indragesti mai mult si de ce?

Cristina: Adobe Indesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, acestea sunt cele pe care le folosesc cel mai mult. Am experimentat şi programe pentru creat imagini 3D, filmuleţe, dar m-am îndreptat mai mult către ilustraţie, layout-uri de carte, prelucrare de imagini şi de aceea m-am oprit la cele trei programe.

Reporter: Ce planuri ai pentru urmatoarele luni?

Cristina: De obicei nu îmi fac planuri….ci îmi creez vise. Iar visele constă în a lucra cu iubire, libertate, armonie. Dacă lucrez cu adevărat în aceste condiţii, contează prea puţin efortul fizic, cred că e ceva unanim. :)

Reporter: Un mesaj pentru tinerii care citesc aceste randuri

Cristina: Mesajul meu este ca nimeni să nu se îndepărteze de sine printr-o muncă pe care nu o poate iubi. Orice muncă făcută cu drag este o binecuvântare si las aici pentru ei o serie de link-uri care fac trimitere către lucrările mele, pentru cine doreşte să le priveasca si sa le desluseasca sensul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *