Actualitate

Cristian Paturca-un simbol parasit..

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Cine a fost Cristian Paturca? Suntem se pare o tara mult prea ocupata cu tot soiul de Magda Ciumac sau de Iliuta nu mai stiu cum, ca sa mai avem timp sa vorbim despre oamenii cu adevarat valorosi. Este tragic faptul ca o stire despre moartea lui Cristian Paturca sta undeva intr-un colt de pagina, la fel de singura  ca si artistul aflat in discutie. Cristian Paturca, un simbol al cantecului anti-comunist si-a petrecut viata fie pe strada fie prin spitale, fiind lasat fara locuinta de catre autoritati in conditiile in care a suferit de boli grave care i-au afectat, printre altele, plamanii si ficatul.

Mi-am adus aminte despre moartea artistului cautand lucruri prin arhiva mea de articole. Si mi-am adus aminte lucruri neplacute, pentru ca n-a fost tratat asa cum merita. La valoarea lui, trebuia i se respecte cu demnitate disparitia si merita servicii funerare oneste.

In Bucuresti exista multe servicii funerare, dar exista un loc cu servicii funerare nonstop in Bucuresti unde esti respectat asa cum meriti. Ca si idee, site-ul serviciifunerareluca pune la dispozitia celor care au nevoie pachete funerare complete. Firma de pompe funebre reuneste intr-un singur loc toate informatiile necesare de care dorice client are nevoie.

[yasr_overall_rating size=”large”]Firma asigura preluarea, manipularea,constatarea decesului, imbalsamarea , toaletarea decedatului  precum si  transportul  funerar. In plus tot ei se ocupa de  intreaga  documentatie necesara evenimentului  funerar  si a  ridicarii ajutorului de inmormantare.

Dar sa reveni… De ce cred ca Paturca merita o moarte mai demna?

Stiati de exemplu ca Paturca a compus imnul golanilor intr-o zona insalubra a Universitatii Bucuresti, iar cantecul sau a fost cantat de zeci de mii de voci?  Putini stiu ca inainte să moară a declarat, referindu-se la Ion Iliescu: „Ioane, te-am iertat. Dar nu uit!”. Singurul om politic care l-a vizitat pe patul de spital, unde era internat, bolnav fiind de tuberculoză, a fost Traian Băsescu, care l-a și decorat cu Crucea Națională „Serviciul Credincios”.

În 1990, Cristi Paţurcă avea 25 de ani și a devenit celebru după ce luni întregi a cântat în Piaţa Universităţii „Imnul golanilor”, imnul celui mai mare manifest anticomunist din România, la care participau, seară de seară, peste 30.000 de oameni. Președintele Ion Iliescu i-a numit golani, iar ei au declanșat celebra „Golaniadă”, care a ținut din aprilie până în 13 iunie, când au fost împrăștiaţi de mineri.

Viaţa boemă i-a șubrezit sănătatea. A cântat și înainte de ’89, în special muzică folk. În ultimi ani, a cântat mai ales colinde. Spunea el: „Colindele nu supără pe nimeni!”. El a ajutat-o în muzică pe actrița Rona Hartner, studentă la jumătatea anilor ’90.

 [yasr_visitor_votes size=”large”]

5 gânduri despre „Cristian Paturca-un simbol parasit..”

  1. Cristian Paturca a fost pentru niste inregistrari la noi, la Radio Carolistii. Am fost incantat sa colaboram cu domnia lui, iar Matza, colega mea, va poate spune mai multe, mai ales ca artistul i-a dedicat un cantecel, pe care mi-l fredoneaza si acum pe la ureche…

  2. Astept detalii de la matza…poate iese un interviu ceva, mai ales acum dupa ce s-au implinit 20 de ani de la Revolutia din 1989

  3. Antiromanii ca Iliescu se plang ca sunt stresati de voci care spun adevarul ! Au ajuns sa ne conduca iar fostii securisti. S-au jertfit atatia in puscarii ca sa ne conduca tampitii ! Iar cei care au cantat alaturi de Cristi Paturca au plecat prin Canada, America si mai stiu eu pe unde. Cei care trebuiau sa ramana au plecat iar nenorocitii astia de securisti si antiromani inca traiesc printre noi. Un lucru e sigur nenorocitii astia vor muri exacta sa cum au trait : ca niste dobitoci !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *