Fără categorie

Criminal – Un SF criminal care ne arata ca iubirea e in creier

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

UPDATE: CONCURS – Raspunde corect si te trimit la film

Raspunde la intrebarea de concurs si poti castiga 2 invitatii la filmul CRIMINAL

Invitatiile sunt valabile la Cine Grand Auchan Titan, de luni pana duminica. Castigatorii afisati pe site pot merge la film cu buletinul.

Perioada de concurs: 18.04.2016 – 24.04.2016, ora 23:59. Pe data de 25.04.2016 voi anunta castigatorii. Succes! Castigatorii vor fi desemnati prin random.org.

C_01819

➡ INTREBARE CONCURS:

In CRIMINAL, acest actor celebru pentru rolurile din Dansand cu Lupii, Bull Durham, Postasul, Robin Hood, livreaza o performanta stralucita in pielea unui criminal cu sange rece, care, fortat sa asculte de o constiinta implantata, incepe sa dezvolte propria constiinta. Care este numele lui?

a.       Kevin Costner

b.      Ryan Reynolds

c.       Gary Oldman

Filmul CRIMINAL este, dincolo de distributie si actiune un SF, dar un SF inteligent, unde nu avem OZN-uri si gauri de vierme spatio temporale ci mai curand o discutie narativa despre creierul uman si barierele pe care acesta inca le are in prezent atunci cand vorbim de cunoasterea umana.

KEVIN Costner

Dincolo de aparitia episodica a lui Ryan Reynolds, o alegere de tip cliseu daca e sa ma intrebati pe mine pentru ca acelasi actor a jucat cam acelasi rol si in Self/LESS, ceilalti actori au fost alesi pe spranceana, iar Kevin Costner in rol de „Bad Guys” e pur si simplu outstanding. 

De la Bodyguard, unde a avut un rol de nice guys, plin de emotii, sentimente, un romantic –  la o bruta fara sentimente, un animal descreierat, aceasta distanta mi s-a parut formidabila. Nu-mi inchipuiam niciodata un Kevin Costner atat de dur, de rau, si totusi, filmul, dincolo de SF are o poveste plina de emotie si sens…

Nici ceilalti actori nu trebuie lasati deoparte, in special Gal Gadot, una dintre cele mai sexy actrite de la Hollywood din punctul meu de vedere.

Garry Oldman, acelasi rol de politist care vrea sa faca totul ca la carte si un Tommy Lee Jones batran, dar la fel de inteligent asa cum il stim din Evadatul.

Despre provocările acceptate odată cu rolul său din ,,Criminal” Kevin Costner declară: „Sunt mereu atras de proiecte care au mai multe nivele, iar această poveste este exact aşa. „Criminal” este un film de acţiune, care m-a făcut să reflect mult la complexitatea personajului meu, la toată starea de confuzie şi de agitaţie pe care o resimte Jerico atunci când ajunge să accepte experienţa pe care o trăieşte”, a fost de părere actorul.

C_01819

➡ Un pic despre film

În faţa unei ameninţări teroriste fără precedent şi după pierderea singurului agent care putea salva misiunea, CIA ia măsuri extreme şi apelează la cunoştinţele unui genetician. Astfel, conştiinţa şi memoria agentului Bill Pope (Ryan Reynolds) sunt implantate în creierul unui condamnat la moarte extrem de periculos cu scopul de a duce la bun sfârşit misiunea.

Operaţiunea experimentală este un succes, iar siguranţa naţională ajunge în mâinile criminalului Jericho (Kevin Costner), tulburat acum de amintirile şi sentimentele lui Bill.

Regizorul Ariel Vromen – cel care a realizat şi filmul poliţist „The Iceman” – a văzut în „Criminal o poveste plină de acţiune ce poate da naştere unui hibrid: combinaţia dintre elementele unei lupte psihologice şi ale unui SF uimitor cu jocul de-a şoarecele şi pisica al unui film de spionaj.

Conceptul futurist dar bazat pe ştiinţă care stă la baza „Criminal” a fost inventat de echipa de scenarişti formată din Douglas Cook şi David Weisberg, cei care ai scris thrillerul evadării din „The Rock” – „Fortăreaţa”, printre altele.

➡ De ce sa spui DA acestui film?

E plin de actiune. La propriu. Din prima secunda, din primul cadru, primul frame pana la ultima scena nu exista un moment in care sa simti nevoia sa lasi tempo-ul mai jos. E ca atunci cand asculti piese de 120 Bpm. Nu poti sa respiri si sunt momente care te lasa fara respiratie.

Dar ceea ce e fascinant la acest film este ideea centrala potrivit careia emotiile, sentimentele, dorintele intrinseci, valorile noastre morale sunt in creier. Si asta nu e tot, filmul asta te invata ca noi iubim cu CREIERUL si ne indragostim cu CREIERUL.

Nu intru in detalii dar daca e sa ma intrebati pe mine, de Gal Gadot te poti indragosti si daca ai doar jumatate de creier 🙂 Filmul e intens si e un SF cu sens, cum spuneam anterior, pleaca de la cateva premise si teste in laborator cu soareci. Restul detaliilor va las pe voi sa le descoperiti in CINEMA.

In concluzie, filmul ,,Criminal” te invita intr-o introspectie plina de suspans din 15 aprilie, în cinematografele din toată ţara. Film distribuit de Freeman Entertainment.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

13 gânduri despre „Criminal – Un SF criminal care ne arata ca iubirea e in creier”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.