Fără categorie

CREED – Un omagiu pentru Rocky, un omagiu pentru box, un omagiu pentru viata

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Nu puteam sa incep anul 2016 cu un film mai profund de atat, cu un mesaj motivational atat de puternic… Filmul CREED m-a facut sa vreau sa revad filmele Rocky dinainte de anii 90, filme pe care le-am vazut in urma cu zeci de ani pe caseta VHS pe video, filme care erau dublate de Irina Margareta Nistor.

Filmul CREED nu numai ca te face sa iubesti box-ul, dar te face sa intelegi si sa apreciezi viata pentru ca dincolo de luptele din ring se intampla lupte pe viata si pe moarte in noi, in fiecare clipa.

Cand auzi si vezi momente de genul – „Eu nu mai vreau sa lupt, nu mai vreau sa ma antrenezi daca tu nu vrei sa lupti?”, ce poate fi mai crunt si mai dramatic de atat!? Toti murim, toti suntem datori cu o moarte, dar cand afli ca mai ai putin de trait daca nu lupti, cand stii ca orice clipa e un meci de box unde, daca pierzi o runda, poti pierde zile sau saptamani de viata?

Filmul CREED e un omagiu adus box-ului, un omagiu pentru filmele Rocky, un fel de sequel care continua intr-un fel povestea neterminata din Rocky II din 1979. Nu intru in prea multe detalii pentru ca nu vreau sa fiu spoiler dar totul are legatura cu meciul epic dintre Rocky Balboa si Apollo Creed din urma cu aproape trei decenii.

Filmul il aduce in prim plan pe Sylvester Stallone – nominalizat pentru acest rol la Globurile de Aur 2016, la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar, dramă” –, care acum îşi asumă, pe lângă cunoscutul rol de campion la box, şi pe cel de mentor.

Chiar daca focusul primar nu cade pe el, pentru mine tot el e actorul principal pentru ca el nascut legenda Rocky.

Dar filmul e mai mult decat o serie de antrenamente de box, tehnici de lupta si disciplina sportiva. Au fost scene in care, recunosc, aveam lacrimi in ochi pentru ca determina sa te gandesti la parintii pe care probabil nu-i mai ai, la bunicul care, probabil nu mai este, la mostenirea pe care constient sau nu o purtam pe umeri.

Ma opresc aici cu randurile pentru ca si acum cand scriu si rememorez scene din film tastele se pierd si aluneca spre tacere si necuvinte.

Filmul CREED este distribuit de CineForum. Din 1 ianuarie in cinema! Va recomand acest film pentru ca e o lectie de supravietuire, de determinare, de viata!

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.