Social, Tineri

Copii cu Viitor – Aniversare cu bucurii

Spread the love

Fiecare copil are nevoie să se simtă cu totul special atunci când își aniversează ziua de naștere și acest lucru este valabil inclusiv pentru copiii protejați în centre rezidențiale. Astfel, în programul Copii cu Viitor, se lansează campania „Aniversări cu bucurie”, un proiect care își propune să aducă mai multe zâmbete în rândul copiilor care nu au familia alături.

De ziua lor, acești copii vor primi, cu ajutorul comunității, cadouri și alte surprize specifice unei aniversări. Obiectivul: fiecare copil în această situație din județul Constanța să primească de ziua sa un cadou, precum și tort și suc pentru a sărbători alături de ceilalți copii din centru. Mai mult decât atât, se dorește că fiecare copil să primească bomboane pe care să le poată oferi la școală, colegilor de clasă.

Campania „Aniversări cu bucurie” este lansată în programul Copii cu Viitor, derulat de Asociația Club de Bine și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Campania va fi însă dezvoltată de Asociația United Hands Romania, devenită astfel partener apropiat al Copii cu Viitor. Voluntarii Asociației United Hands Romania se vor ocupa de colectarea cadourilor de la donatori și vor face în așa fel încât acestea să ajungă în timp util la copii. Campania va fi promovată prin evenimente lunare pe Facebook și orice persoană se poate înscrie „rezervând” un anumit număr corespunzător unui copil ce va fi sărbătorit în viitorul apropiat.

Scopul campaniei este marcarea momentului aniversar pentru copiii din următoarele centre de plasament: Delfinul, Antonio, Ovidiu, Micul Rotterdam, Cristina, Orizont, Traian, Sparta Rotterdam, Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență. Asociația United Hands România, partener al Copii cu Viitor, se va ocupa în principal de cadouri, dar acolo unde va putea, prin donatorii săi, va oferi dulciuri și suc, specifice sărbătoririi. Șefii de centre, DGASPC Constanța, educatorii și Asociația Club de Bine vor face totul posibil pentru că orice copil să aibă, pe lângă cadou, tort și suc, precum și bomboane la școală pentru colegi. Exact așa cum se întâmplă într-o familie normală, copilul va avea parte de marcarea momentului aniversar în mod festiv, adulții din jurul său ocupându-se de toate detaliile.

„Ne propunem o stare de normalitate în toate centrele de copii. Din fericire, aceste lucruri (tort, cadouri) deja se întâmplă în multe cazuri, ca un efort al educatorilor și al șefilor de centre. Prin „Aniversări cu bucurie”, în proiectul Copii cu Viitor, Asociația Club de Bine, DGASPC Constanța și partenerul implicat (Asociația United Hands România) își propun ca aceste eforturi să devină standard 100% asigurat oricărui copil. Venim în ajutor, atragem mai mult comunitatea să se implice și facem totul posibil că sărbătoriții să aibă cât mai multe beneficii! Apoi, în programul Copii cu Viitor, ne ocupăm ca și alte zile să fie speciale pentru ei, nu doar ziua de naștere!”, explică Răzvan Iancu, Președinte al Asociației Club de Bine și Coordonator al programului Copii cu Viitor.

„De ani buni, îmbunătățim permanent viața copiilor din centrele rezidențiale. Pe lângă resursele noastre, implicarea comunității este de mare ajutor astfel încât copiii noștri din centre să aibă parte de „răsfăț” la aniversări, așa cum sigur merită. În programul Copii cu Viitor, subliniem de fapt importanta acestui aspect, doar unul din multele mici detalii ce pot influența în bine procesul de dezvoltare socială a copiilor. Ne vom asigura că absolut toți sărbătoriții din centrele de plasament au parte de câte o zi memorabilă. Acolo unde se poate, copiii cu merite deosebite vor avea parte și de activități speciale de aniversare, realizate de asemenea în programul Copii cu Viitor pe care l-am lansat recent”, spune Mihaela Ristea, Director Executiv, Direcția de Protecția Copilului din cadrul DGASPC Constanța.

„Asociația United Hands România are deja experiență în realizarea de campanii umanitare și este un aliat important al persoanelor vulnerabile din județul Constanța. Suntem încântați să colaborăm cu prietenii de la Asociația Club de Bine și DGASPC Constanța astfel încât să ne asigurăm că fiecare copil din centrele de plasament are parte de o zi cât mai frumoasă la aniversarea sa. Toți cei care doresc să se implice pot să ofere astfel cadouri, dulciuri și alte surprize pentru copiii fără familie alături”, declară Oana Lungu, Vicepreședinte al Asociației United Hands România.

Prima lună de eveniment public de colectare de cadouri pentru aniversări este luna iunie 2019, pentru beneficiarii aniversati în luna iulie. Copii cu Viitor (donații online pe www.copiicuviitor.ro) reprezintă cel mai amplu program din Constanța dedicat copiilor fără familie alături și altor copii vulnerabili, dezvoltat de Asociația Club de Bine și DGASPC Constanța. Programul se concentrează pe realizarea de activități în beneficiul copiilor, cu accent pe educație, dezvoltare personală, motivație și integrare socială. Abordarea este una aparte – 100% voluntariat și transparență în utilizarea resurselor, costuri logistice minime și contribuție maximă în mod direct pentru copii. Programul își propune să mobilizeze resursele din sistemul de protecție, dar mai ales resursele din comunitate – parteneri, sponsori, donatori individuali, voluntari. Finanțarea este asigurată exclusiv din fonduri private – orice persoană sau companie este invitată să se implice pentru binele copiilor vulnerabili și implicit pentru binele general al comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.