[yasr_overall_rating size=”large”]
In ultimii ani se dezbate tot mai puternic faptul ca elevii de liceu si studentii invatamantului superior se confrunta cu un decalaj intre informatia din curriculum-ul academic si realitatea din piata muncii si, din cauza acestui lucru sa apara un derapaj intre notiunile teoretice si jobul ales.
O astfel de situatie se intalneste inclusiv la absolventii de ASE sau licee economice care, dupa ce termina liceul, respectiv facultatea, ajung sa-si faca firme sau PFA si sa clacheze dupa cateva luni pentru ca nu stiu sa-si tina contabilitatea.
Pentru a mai elimina astfel de divergente, s-a organizat recent o conferinta cu tema „Cum obtin randament in afacerea mea?”
De aceea, atunci cand tinerii antreprenori au nevoie de servicii de tip contabilitate pentru PFA, acum au unde sa apeleze cu incredere pentru ca solutiile pe care ei le ofera sunt construite ca argument pentru excelenta si seriozitate.
Recent am avut sansa sa particip la o conferinta unde s-a discutat despre nevoia de independenta financiara a tinerilor si plasarea activitatilor lor in sfera legalitatii.
Ca si idee, e mult mai ieftin sa apelezi la o firma specializata in servicii contabile, decat sa iti desfasori activitatea la limita. Ca sa intelegi mai bine, daca compari un tabel cu tarife contabilitate pfa si amenzile care se aplica in caz de nereguli fiscale cu siguranta ca vei opta pentru prima varianta.
In cadrul conferintei tematice, studentii au avut parte de o experienta placuta, diferita de activitatea universitara prin care si-au putut pune in valoare si dezvolta abilitatile. ”A fost o experienta unica si utila pentru mine din prisma oportunitatilor pe care le-am avut participand in acest proiect. Ma refer aici la activitatile propriu-zise, dar si la vizitele tematice si persoanele noi pe care le-am intalnit si de la care am avut de invatat foarte multe lucruri.”
Proiectul s-a derulat pe o perioada de sase luni si a avut in vedere dezvoltarea abilitatilor practice a 225 de studenti inmatriculati in sistemul de invatamant de masa prin furnizarea de stagii de pregatire practica, dar si prin consilierea si orientarea lor profesionala in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.
Proiectul a avut si o latura de tip self learning pentru domenii variate precum marketing, contabilitate, comunicare.
De asemenea, proiectul a implicat realizarea a 6 vizite tematice de orientare profesionala, 5 in tara si una in vizita in Italia, conform abordarii transnationale a proiectului. In urma desfasurarii stagiilor de practica.
In concluzie, atunci cand nu stapaniti cum trebuie un domeniu, externalizati si apelati la experti. E mult mai ieftin decat oricare amenzi si in plus scapi si de chin si consum de timp.
[yasr_visitor_votes size=”large”]