Tineri

Conferința Learning Tapestry. The Future of Education

Spread the love

 Unii dintre cei mai mari experți la nivel mondial în educație socio-emoțională, inteligență emoțională, leadership și cultivarea compasiunii se reunesc la București pe 5-6 iunie, în conferința Learning Tapestry. The Future of Education. A conference on educating the heart and mind

Evenimentul se adresează liderilor din companii, părinților, profesorilor,  educatorilor, dar și celor care își doresc să descopere metode de a depăși provocările cotidiene

 

  • Educația socio-emoțională, unul dintre cei opt stâlpi ai educației viitorului
  • Richard Joannides, fondator al Școlii Internaționale Verita și cofondator al Fundației Verita: „Educația formează o tapiserie, vibrantă și complicată, fiecare fir semnificând abilități, talente și cunoștințe distincte. Conferința noastră își propune să dezvăluie astfel de modele, punând în evidență noile roluri ale învățării, compasiunii și înțelepciunii.”

Lideri mondiali în educație și cercetare – profesori universitari, consultanți, autori renumiți, medici, psihologi, reprezentanți ai mai multor organizații non-guvernamentale sunt speakeri pe 5-6 iunie 2024 la București, la conferința “Learning Tapestry. The Future of Education. A conference on educating the heart and mind”, cea mai mare conferință din România dedicată educației socio-emoționale și educației pe parcursul întregii vieți.

 

Biletele pot fi achiziționate de pe pagina evenimentului: https://learningtapestry.ro/#tickets

Evenimentul este organizată de Fundația Verita, Școala Internațională Verita și Centrul pentru Științe Contemplative și Etică bazată pe Compasiune al Universității Emory (Atlanta, SUA) și va aprofunda subiecte pe teme precum reproiectarea curriculum-ului și a pedagogiei, învățarea
socio-emoțională și compasiunea în educație, automatizarea în învățare, adaptarea la noile cerințe ale pieței muncii, sustenabilitatea mediului înconjurător.

 

Conferința se adresează liderilor din companii care caută soluții în fața unui viitor incert și complex; părinților care sunt copleșiți și caută sprijin și sfaturi pentru ei sau copiii lor; profesorilor, învățătorilor și educatorilor care vor explora cum pot modifica felul în care educăm, contribuind la formarea de caractere, pentru a ajuta noile generații să prospere și celor care, indiferent de profesie, funcție sau rol, vor să depășească provocările din viața de zi cu zi, anxietățile, depresiile și dificultățile cu care toți ne confruntăm.

 

Printre speakerii care vor susține discursuri și workshopuri se numără Dr. BJ Miller – expert în bunăstare holistică și construirea unei vieți cu sens; Dave Snowden – expert internațional în strategie organizațională, guvernamentală și de business; Dr. Maurice J. Elias – expert internațional în dezvoltare socio-emoțională și comportamentală, Universitatea Rutgers (SUA), Christa Tinari – lider educațional, trainer internațional în educație socio-emoțională, The Garisson Institute (SUA); Ryder Delaloye – Director Asociat pentru SEE Learning® (învățare socio-emoțională și etică), Universitatea Emory (SUA); Timothy Harrison – Director Asociat pentru CBCT® (Antrenarea compasiunii în abordare cognitivă), Universitatea Emory (SUA).

 

Lumea se schimbă. Suntem înconjurați de forțe disruptive. Cum transformăm sistemul educațional ca să pregătim viitoare generații pentru o lume tot mai complexă? Trebuie să construim norme pedagogice noi care să se concentreze mai puțin pe conținut redundant și mai mult pe dezvoltarea abilităților de găsire a soluțiilor la probleme, de adaptabilitate. Iar acest lucru nu e valabil doar pentru sistemul de învățământ, ci și pentru lideri care formează alți lideri și pentru părinții care își formează copiii. Pe măsură ce asistăm la schimbări în desfășurare care au potențialul de a modifica semnificativ toate fațetele existenței noastre, devine tot mai crucial să cultivăm abilitățile care ne fac umani, unici, și să le aplicăm pentru a împuternici actualii și viitorii factori de schimbare”, subliniază Richard Joannides, fondatorul Școlii Internaționale Verita și organizatorul conferinței Learning Tapestry. The Future of Education.

 

Conferința se va desfășura într-un format inedit: în prima zi, pe 5 iunie, chiar de Ziua Învățătorului, speakerii vor urca pe scena Face Convention Center, iar pe 6 iunie participanții vor acea ocazia să participe la workshopuri în grupuri restrânse, la BiSM, Impact Hub Universitate și Commons Unirii, unde vor dezbate în profunzime cu experții români și internaționali teme precum: antrenarea minții pentru cultivarea compasiunii, introducere în educația socio-emoțională și inteligența emoțională, empatia, importanța reconectării cu natura, parenting inteligent emoțional, dezvoltarea de abilități noi de învățare, strategii pentru viața profesională și personală în era abundenței informaționale.

 

Pentru un grup foarte restrâns de lideri de business, Dave Snowden va susține un masterclass excepțional la hotelul Marmorosch.

 

Educația socio-emoțională, unul dintre cei opt stâlpi ai educației viitorului

„Learning Tapestry oferă o abordare care aduce în același punct inima, mintea și abilitățile practice. Evenimentul e conceput pentru a introduce participanții atât în bazele științifice, cât și în cele practice, experiențiale ale educației durabile. Aprofundarea prezentărilor din prima zi în activitățile practice din workshopurile de a doua zi creează premisa pentru cultivarea unei perspective 360 de grade asupra peisajului educațional de astăzi, aspra rolului liderilor de mâine, asupra rolului experților din medicină, știință sau alte domenii profund cognitive”, spune Marius Luca, facilitator în educație socio-emoțională și etică și instructor în antrenarea compasiunii în abordare cognitivă, Fundația Verita.

 

Educația socio-emoțională este una dintre cele opt competențe cheie pentru învățare durabilă, așa cum e definită de Uniunea Europeană. La nivel global, se dorește asigurarea unei educații de calitate, incluzivă și echitabilă, și oferirea de oportunități de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți oamenii.

 

Andreea Alexandrescu, Fundația Verita: Imaginați-vă procesul de învățare ca pe o piramidă, unde învățarea social-emoțională formează fundația, în timp ce mediul academic și comportamentul sunt vârful.

„CASEL (Centrul de colaborare pentru învățare academică și socio-emoțională) definește cel mai clar educația socio-emoțională ca fiind fundația pentru învățare și dezvoltare. Acest tip de învățare promovează echitatea educațională și excelența prin parteneriate autentice școală-familie-comunitate pentru a stabili medii de învățare și experiențe care includ relații de încredere și colaborare, curriculum și instruire riguroase și semnificative și evaluare continuă. Când copilul are o bază social-emoțională puternică, învățarea academică și comportamentul corect vor lua naștere în mod natural. explică Andreea Alexandrescu, facilitator în educație socio-emoțională și etică și instructor în antrenarea compasiunii în abordare cognitivă, Fundația Verita.

***

Despre Fundația Verita

Fundația Verita a dezvoltat de-a lungul anilor un parteneriat cu Centrul pentru Științe Contemplative și Etică bazată pe compasiune al Universității Emory. Programele lor din cadrul inițiativei Compassion Shift – CBCT® (Cognitively Based Compassion Training) și SEE Learning® (Social, Emotional and Ethical Learning) – oferă instrumente pentru dezvoltarea unei conștientizări mai mari, gestionarea emoțiilor, construirea rezilienței, valorificarea compasiunii și îmbunătățirea bunăstării.

 

În Romania, Fundația Verita are 21 de facilitatori acreditați pe SEE Learning nivel L1, 6 nivel L2 și 2 instructori CBCT. O serie de 50 de facilitatori SEE Learning este în curs de formare, care va fi urmată de o altă serie de nivel L2 și formarea a 3 instructori CBCT. Beneficiarii sunt profesori, psihologi, psiho-pedagogi sau persoane care lucrează în ONG-uri dedicate educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *