Fără categorie

Clatite brasovene – ca-n basmele cu Greuceanu!

Spread the love

castel de lut

Aici avem un castel de lut ca-n povestile romanesti. Il gasesti undeva prin inima Ardealului. Drumul pana acolo e anevoios da ii tare fain si merita fiecare clipa. Doar ca tu esti in Bucuresti, esti corporatist, ai un program incarcat si nu poti evada de fiecare data cand ai chef. Dar te-ai saturat de junk food-uri, de deserturile refrigerate. Vrei si tu ceva autentic, ceva cu gust, cu stil, ceva care sa spuna o poveste. Te invit intr-o calatorie gastronomica nu mai mult de cativa zeci de km de Capitala. Te invit LaNuci!

La NuCi e simplu doar cand vine vorba de nume. Atat! Aici se opreste simplitatea! LaNuci s-a nascut intre nuci, nuci batrani, seculari, de poveste, ca-n legendele cu cavaleri sau basmele cu Feti-Frumos, Greuceni sau alti eroi autohtoni. Nu stiu cum arata locul in urma cu sute de ani dar astazi, dupa ce iti parchezi masina unde odinioara iti parcai caruta si caii, te izbeste o intrare timida, ca si cand te-ai ascunde in padurea Lizucai.

Verdeata, vita de vie, plante agatatoare si nucii cu umbrela lor. Instalatii de umidificat aerul, aici, indiferent cat de mare e canicula afara te simti ca intr-o oaza.

Dar nu vii LaNuci pentru  acvariile exotice si luxoase cu pesti tropicali din Amazon si nici pentru peretele viu de plante care respira precum plamanii unui om, vii pentru mancare, sau, cum au fost eu pentru desert. Nu intamplator am inceput povestea cu acel castel pentru ca LaNuci povestile prind viata la tine in farfurie.

LaNuci

3 MOtive sa aLEGI clatite Brasoveana

E sarvita in vas de lut, ca pe vremea dacilor si reteta se pierde in negura timpului.

Are miros de Ardeal pentru ca e fierbinte dar intr-un stil mocnit. Te poti apropia de ea, te poti juca cu stafidele si cu branza dulce ardeleneasca.

E suficient de incapatoare pentru cel mai gurmand client. Dupa ce ai servit o portie din aceasta delicatesa iti mai ramane loc pentru un sprit, o bere rece sau un colt de palinca, fiecare dupa gust.

Restaurantul LaNuci are o echipa de aproape 50 de ospatari si bucatari gata sa va satisfaca cele mai minutioase exigente culinare. De la bucataria traditionala la cea mexicana, de la preparate italienesti la bunatati ale Asiei indepartate, totul intr-un singur loc. Treceti pragul, nu fiti timizi si singurul motiv pentru care nu o sa puteti reveni e inexistent!

LaNuci

ADRESA: Șos. București – Urziceni nr. 28, Afumați – Ilfov

Servire: 7 Stele

Ambient : 5 stele

Preparate culinare: * Am pus steluta ca nu stiu ce numar sa scriu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.