Fără categorie

CIVIL WAR – CAPTAIN AMERICA – Despre EROI care inteleg ca mai intai sunt OAMENI care gresesc si apoi EROI cu SUPERputeri

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

CIVIL WAR – CAPTAIN AMERICA –  ESTE un film de BOX Office, un BLOCK BUSTER prin insasi natura sa. Ca sa explic altfel. E ca si cand aduci cel mai faimos chef din lume, ii oferi cele mai rafinate ingrediente si, inainte de finaliza reteta de prajitura sau oricare alt preparat vei stii ca va fi ceva UMAMI.

13087408_1170761469601543_2755706212767788963_n

Asta se intampla cu CIVIL WAR. Productia IMAX 3D, 3D si celelalte formate de proiectie va sparge barierele de incasari dintr-un motiv super simplu. E plin de SuperEroi Marvel. E FULL HOUSE TOTAL!

De la ANT-MAN la SPIDER-MAN, de la IRON MAN la Captain America, toti eroii apar atunci cand trebuie si cum trebuie si chiar vezi pumni, picioare si lovituri sub centura din toate unghiurile reale si ireale

➡ Si totusi avem o…poveste

Dincolo de efecte speciale si lupte epice ca intre zei si semizei se ascunde totusi si o morala. Nu intamplator auzi din toate colturile fraza din SPIDER-MAN „Acolo unde sunt puteri mari vin si responsabilitati la fel de mari”. Practic filmul face o trecere subtila spre SPIDER-MAN dar intr-o maniera cu sens.

Ideea centrala a filmului orbiteaza in jurul dezideratului – Cat de indreptatit esti sa iei vieti ca sa salvezi alte vieti?. Eroii nostri nu sunt niste ingeri cu aripi albe si cununi de lauri, sunt mai inainte de orice OAMENI, care sufera, sangereaza, au orgolii si, mai presus de ideea de dreptate vor sa SE RAZBUNE. Nu sunt impartiali si fac greseli pentru ca SUNT OAMENI. Chiar si personajul cu amigdala sintetica greseste coordonat fiind de emotii pur umane precum – IUBIREA.

SEBASTIAN STAN ruuullzzz!

O alta surpriza a filmului este prezenta si jocul romanului SEBASTIAN STAN. Mai mult decat atat, in film exista o scena a carei actiune se petrece, teoretic in Bucuresti. Mai multe detalii nu va ofer pentru ca nu vreau sa fiu spoiler dar romanul nostru stie sa se ridice la inaltimea asteptarilor si joaca fara nicio ezitare alaturi de nume cu rezonanta la Hollywood precum : Chris Evan, Scarlett JohanssonJeremy Renner  sau Robert Downey Jr.

➡ Scarlett, la fel de sexy si rea

Aici cuvintele ar fi doar un fel de balast asa ca va las #decat o fotografie.

scarlette4

➡ DE CE AM ALES #teamCAP

Am ales #teamCAP nu pentru ca ar fi echipa castigatoare pentru ca NIMENI nu castiga. Cand scapi cu viata nu inseamna neaparat ca ai castigat pentru ca ceea ce pierde Captain American e mai mult decat poate castiga – prietenia unui prieten. Nu intru prea mult in detalii pentru ca nu vreau sa fiu spoiler dar dincolo de confruntare se ascund multe subtilitati de natura psihologica.

Motivul pentru care am ales #teamCAP e acela ca aceasta „echipa” lupta rebel si fara reguli, principii in care cred si eu intr-o anumita masura, dar pe care le inteleg in totalitate. Nu va mai retin si va invit la film. DIN 6 MAI in CINEMA. Productie distribuita de CineForum si RanEvents Comm.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *