Fără categorie

CineWorld propulseaza Romania pe locul III in Europa ca extindere si numar de cinematografe

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

În 2015 Cinema City a inaugurat 5 noi multiplexuri, în Bucureşti și Constanţa (fiecare cuprinzând şi câte o sală 4DX), precum şi la Deva, Drobeta-Turnu Severin şi Suceava, investiţia totală (realizată în cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale) ridicându-se la aproximativ 27 de milioane de euro. După acest an-record, compania plănuieşte alte patru lansări în 2016, în Bucureşti, Timişoara, Buzău şi Piatra-Neamţ.

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, numără 5 noi deschideri de cinematografe în 2015, în întreaga ţară, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în România ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute și inovații în tehnologia din domeniu. În prezent, Cinema City deţine 22 de cinematografe şi 198 de săli în întreaga ţară. 

Mai mult, de-a lungul anului, Cinema City România şi-a consolidat poziţia şi în interiorul grupului din care face parte şi a urcat pe locul al treilea în reţeaua Cineworld, după Regatul Unit şi Polonia, depăşind Ungaria ca număr de cinematografe şi săli, fiind urmată de Cehia, Israel, Bulgaria şi Slovacia. Multiplexurile Cinema City România cuprind numai săli complet digitalizate, sunt dotate cu cea mai modernă tehnologie şi se ridică la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii.

În 2016, Cinema City România îi așteaptă pe toţi iubitorii de film cu cele mai inovatoare şi revoluţionare tehnologii IMAX şi 4DX, precum şi cu cele mai noi, mai aşteptate şi mai variate producţii cinematografice, precum: „Star Wars: Rogue One”, „Captain America: Civil War”, „Batman v Superman: Dawn of Justice”, „X-Men Apocalypse”, „Deadpool”, „The Hateful Eight”, „Alice Through The Looking Glass”, „The Jungle Book”, „Zootropolis” sau „Finding Dory”.

➡ Un an al creşterilor

Investiţiile Cinema City au contribuit la relansarea pieţei de cinema din România, care a trecut prin momente dificile, după închiderea multor cinematografe – majoritatea din reţeaua de stat –, mai ales în oraşele mai mici.

La finalul lui 2007, când Cinema City a deschis în România primele 2 multiplexuri (la Iaşi, respectiv la Timişoara), conform rapoartelor CNC, România avea un cinematograf la 299.000 de locuitori și un ecran la 184.000 de locuitori. Astfel, din cele 72 de cinematografe (de sine stătătoare sau tip multiplex) din ţară, Cinema City deţinea 2, iar din cele 117 săli (ecrane), 12 erau ale Cinema City.

Opt ani mai târziu, răspunzând unei creşteri constante a pieţei de film din România prin deschiderea anuală de noi cinema-uri, Cinema City a mai adăugat 20 de locaţii, având acum 22 de multiplexuri în Bucureşti şi în ţară, dominând peste jumătate din piaţă.

“Dacă ne gândim că România – o ţară cu 20 de milioane de locuitori în care se vindeau, în 2007, numai 2 milioane de bilete la cinema pe an – a ajuns la peste 11,110,000 de bilete în 2015, conform Cinemagia, credem că românii iubesc să meargă la film, iar singurul lucru care lipsea în 2007 era infrastructura cinematografelor.

Odată ce Cinema City a deschis sălile, oamenii au venit în noile cinema-uri. Prin urmare, considerăm că în anii următori piaţa va continua să crească conform cu această dezvoltare a cinematografelor. Începând din 2007, noi am deschis 22 de cinematografe şi am reuşit să aducem piaţa de cinema din România pe locul al doilea, din punct de vedere al numărului de cinema-uri şi ecrane, în cadrul Cinema City International, și pe locul al treilea în grupul Cineworld din care facem parte.

Ne-am ţinut promisiunea făcută publicului din România, aceea de a-i oferi cea mai spectaculoasă experienţă de cinema, şi am adăugat două săli 4DX în portofoliu, pe lângă IMAX şi sălile digitale 3D şi 2D pe care le deţinem. 2015 a fost un an al creşterii şi extinderii, iar 2016 va merge pe aceeaşi linie de expansiune, pentru a aduce experienţa unică de la Cinema City mai aproape de oameni”, a declarat Moshe (Mooky) Greidinger, CEO al Cineworld.

➡ Deschideri consecutive & prima sală 4DX din România

Una dintre lansările cele mai importante ale anului trecut a fost cea din mai 2015, a multiplexului din centrul comercial Mega Mall din Bucureşti, cu 14 săli, dintre care una reprezintă prima sală 4DX din ţara noastră, prevăzută cu 128 de locuri. Investiţia totală s-a ridicat la 6,5 milioane de euro.

La final de iulie, Cinema City a lansat cel de-al 19-lea multiplex, la Constanţa. Amenajat în urma unei investiţii totale de 6,5 milioane de euro, acesta include de asemenea şi o sală 4DX, a doua de acest fel din ţară. Cinematograful de la City Park Mall din Constanţa dispune de 10 săli, cu un număr total de 1687 de locuri.

Apoi, la sfârşitul lui septembrie, Cinema City a deschis multiplexul cu numărul 20, la Deva, consolidându-și poziția de lider de piață în România. Noul multiplex din Shopping City Deva dispune de 6 săli, complet digitalizate, care însumează 1087 de locuri. Investiţia totală într-un astfel de multiplex, se situează, în general, în jurul sumei de 4-5 milioane de euro.

A urmat, la final de octombrie, inaugurarea multiplexului cu numărul 21, la Drobeta-Turnu Severin. Cinematograful din Severin Shopping Center dispune de 6 săli (dintre care 5 sunt 3D, iar una este 2D), însumând un număr total de 939 de locuri.

Ultima lansare din an a avut loc la Suceava, unde Cinema City a deschis, în noiembrie, în Iulius Mall Suceava, multiplexul cu numărul 22 din lanţ, prevăzut cu 8 săli (dintre care 6 sunt 3D, iar două sunt 2D) şi peste 1300 de locuri.

 “Important, odată cu deschiderile de la Deva şi Drobeta-Turnu Severin, este faptul că am devenit numărul 3 în reţeaua Cineworld ca număr de cinematografe, Ungaria trecând pe poziţia 4, iar datorită inaugurării de la Suceava, 2015 a devenit un an record la capitolul inaugurări de noi cinematografe în istoria Cinema City România, aducând o creştere semnificativă pieţei de film. Şi plănuim să menţinem această creştere şi în 2016, prin noile multiplexuri pe care le vom adăuga portofoliului nostru”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City România.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.