IT&C

Cine mai face campanii SEO în ziua de azi?!

Spread the love

SEO e probabil un soi de Mesia al marketingului online, mai ales ca toata lumea vorbeste de servicii optimizare seo si optimizare seo. Moare și învie o dată la câteva luni, iar și iar, de fiecare dată când Google mai anunță ceva, o schimbare de parametri, o modificare de algoritmi…orice. Si asta se intampla peste tot in lume si in Romania, nu doar atunci cand vorbim de Optimizare seo Bucuresti.

Adevărul este că SEO nu este Mesia marketingului online, pentru că nu a murit niciodată, ergo nici n-a înviat vreodată. Optimizarea site-urilor pentru motoarele căutare a avut, la fel ca orice alt concept de marketing, evoluția sa. În România, de pildă, SEO a avut parte, în scurta sa existență până în prezent, de suișuri și coborâșuri, mare parte datorată schimbărilor de joc de la centru, adică de la Google. De la un proces de curățare și transformare a practicilor și strategiilor SEO până la a fi ca Jon Snow din Game of Thrones e cale lungă. Dar să vedem: de ce ai mai face o campanie SEO în ziua de azi, când alții spun că acesta a murit demult, ba chiar o sa mai moară și în viitor?

➡ Cum se făcea optimizarea site-urilor (și cum se mai face chiar azi)?

Să ne gândim la un site ca la o persoană. De exemplu, dacă admiri o persoană care ți-a făcut un serviciu, vei avea instinctul de a vorbi despre ea cu alte persoane. Vei vorbi entuziasmat despre serviciul făcut, despre atitudinea ei, și vei sfârși prin a o recomanda.

Cam așa funcționează și în cazul site-urilor, numai că votul de încredere pentru un site este reprezentat de link-uri. Practic, cu cât mai multe link-uri trimit către un site, cu atât Google înțelege că mai mulți oameni recomandă site-ul respectiv, deoarece trimit către el.

Cel puțin, așa s-a creat optimizarea până nu de mult. Bazată pe link-uri, ca formă supremă de recomandare și factor important de ranking (creștere în rezultatele Google, pe cuvintele-cheie esențiale pentru acel site).

Social Media modernă a schimbat puțin regulile jocului, deoarece link-ul nu mai este astăzi rege neîncoronat al optimizării SEO. Există zeci de factori care contribuie la creșterea unui site în căutările Google.

➡ Ce contează astăzi într-o campanie SEO?

Astăzi SEO este un mix de marketing digital extrem de complex, care îmbină partea tehnică, partea creativă și partea de strategie. Să le luăm pe rând:

  1. Partea tehnică

Un specialist SEO știe că înainte de a începe o campanie SEO, trebuie să urmărească anumiți indici tehnici ai unui site. Trebuie să se asigure că toate aceste elemente sunt conforme cu recomandările Google. Totul se descoperă în urmă unui audit tehnic, adică verificarea link-urilor, a categoriilor dintr-un site și a tuturor elementelor importante care nu sunt vizibile clienților, pentru că fac parte din culisele unui website.

  1. Partea de strategie

După depistare problemelor pe care le are un site în modulul tehnic și rezolvarea acestora, urmează partea de strategie pentru optimizarea SEO. Un specialist SEO va verifica volumul de căutări pentru cuvintele-cheie relevante pentru site, va studia concurența din domeniu, modalitatea de comunicare a business-ului, profilul de link-uri și mulți astfel de indici. După toată această verificare, urmează crearea unei strategii de optimizare a site-ului pentru Google.

În cadrul strategiei se setează niște obiective și se stabilesc niște etape pentru implementarea unor taskuri pentru atingerea acelor obiective într-un anumit interval de timp.

  1. Partea creativă

SEO înseamnă și creativitate. Gândire out-of-the box, pentru diferențiere față de concurență. Creare de conținut unic pentru site și pentru conținutul off-page, cel folosit în comunicarea de business. Fără creativitate, un business nu va reuși niciodată să iasă în evidență, iar acest lucru contează enorm pentru o strategie SEO eficientă.

Mult succes în business-ul online!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.