DSC04984
Divertisment

Cine a zis ca pentru a face miscare trebuie sa iesi din casa?

Spread the love

Desi ne-am obisnuit sa asociem miscarea si viata sanatoasa cu activitatile in aer liber, exista si alternative mai mult decat ok la indemana oricui, cum ar fi cursurile de Yoga online.

Restrictiile impuse si izolarea au determinat transformarea mai multor business-uri peste tot in lume, iar studiou-urile de yoga s-au mutat si ele in online.

Avand la dispozitie aplicatii precum Zoom, Google Hangouts, Facebook Live, Youtube Live aceasta trecere pentru anumtie servicii n-a fost chiar atat de grea

In special in perioada starii de urgenta persoanele obisnuite trenbuie sa faca miscare cu regularitate, dar si persoane care au “obosit” sa stea si sa nu faca nimic au ales sa participe sesiuni live de yoga sau pilates.

Astfel, intr-un cadru perfect, in siguranta pentru fiecare participant dar si pentru instructor, toti participantii au avut posiblitatea de a face exercitii din confortul propriei case, fara a se expune, dar sub indrumarea unui specialist.

De ce sa participi la cursuri de yoga sau pilates?

Este un sport care are la baza principii de anatomie ce presupun desfasurarea de exercitii fizice de la usoare la complicate, pentru un echilibru perfect intre minte si corp.

Pe langa activitatea musculara evidenta, exercitiile de yoga te ajuta sa-ti eliberezi stresul si grijile de la nivel mental, avand o stare generala considerabil mai buna.

Degeaba relaxezi corpul, daca mintea ramane cramponata.

In momentul in care reusim sa ne relaxam din ambele puncte de vedere, vom beneficia cu adevarat de beneficiile acestui sport.

Cei care au participat la astfel sesiuni de antrenamente, mai ales pentru o perioada mai lunga de 2 luni, se lauda ca au scapat de dureri de spate, ca sunt mai relaxati, ca dorm mai bine, ca sunt mai energici dimineata.

Despre beneficiile cursurilor de yoga a dedicat si Medlife un am amplu articol

Trebuie sa fie macar partial adevarat. Daca ne gandim la copilarie, la orele de sport sau la atrenamentele sportive, toate incep cu o sesiune de streching/incalzire a musculaturii.

O varianta de a face miscare foarte usor de adoptat in activitatea zilnica, neavand nevoie de vreo infrastructura, echipament sau locatie speciala.

Mai mult decat atat cursurile de yoga sau pilates reprezinta o excelenta alegere pentru cei care vor sa faca miscare, si n-au timp sa mearga la studio sau la o sala de fitness.

Cum alegi studioul Yoga potrivit?

Ca in orice domeniu exista firme cu mai multe sau mai putin experienta.

Un studio de yoga cu experienta trebuie sa aiba o prezenta serioasa in online. Este absolut obligatoriu sa aibe un site si sa fie prezenti pe Social Media.

Un studio care are macar 2-3 ani de existenta ar trebui sa aibe o echipa nu doar un instructor

Acestia au un profil public? Care este experienta lor inafara studioului respectiv?

Bineinteles, ca si aici este important sa te uiti la recenzii. In aceeasi perioada ar trebui sa gasesti macar 50 de recenzii per total in social media.

De asemenea, in jurul unui studio de yoga ar trebui sa existe o comunitate formata din oamenii care deja participa la activitatile lor, care-i apreciaza si ii urmaresc continuu.

Începe antrenamentele de yoga azi, pas cu pas

vinyasa-yogaChiar daca ai experienta in practicarea exercitiilor de Yoga sau chiar daca faci deobicei miscare, incepe lucrurile asa cum ar trebui.

Nu te supraestima, si incepe cu un curs de yoga pentru incepatori astfel incat sa-ti obisnuiesti incet incet corpul cu tipul de miscari si intensitatea lor.

Daca dupa primele antrenamente faci febra musuclara o sa faci invetabil o pauza, iar dupa ce-ti revii o sa-ti fie mai greu sa te reapuci.

Sanatate si miscare cu minim de investitie in timp si efort. Probabil cel mai simplu mod de a-ti asigura acele 30 de minute de miscare pe zi care tin doctorul departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.