Atelier de Idei, Idei cu emotii, Tineri

Cifre care dau de gandit – 98% dintre romani isi cauta casa pe INTERNET

Spread the love

Imi aduc aminte de un studiu interesant din zona de imobiliare, studiu pe care l-am citit intr-o publicatie de profil si care, cred eu, e la fel de valid si astazi daca nu si mai intensificat. Potrivit acelui studiu, se pare ca peste 98% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 20 – 55 de ani isi cauta o locuinta (casa sau apartament) pe internet. Fie ca vorbim de spatii de inchiriat sau pentru achizitie de imobil in rate prin banca sau direct la dezvoltator. Practic, romanii aleg mediul online pentru a se informa cu privire la proprietatile disponibile pe piata.

➡ Ce locuinte cauta romanii?

Potrivit datelor furnizate de Google, in Romania sunt aproximativ 300.000 cautari pe luna in domeniul imobiliar, dintre care: 120.000 in segmentul rezidential, 20.000 pentru imobile executate silit, 8.000 pentru spatii comerciale, 2.000 pentru industrial si 1.000 pentru birouri. In ceea ce priveste orasele din care provin vizitatorii, in top se afla: Bucuresti, Londra, Ploiesti, Constanta, Pitesti, Brasov, Timisoara, Craiova si Cluj-Napoca – in total au fost inregistrati vizitatori din aproape 7.000 de orase din intreaga lume.

Dar a mai aparut in trend. Desi sunt o groaza de proiecte rezidentiale la preturi competitive, multi romani creativi sau cu experienta in arhitectura sau in achizitia de utilaje de constructii aleg sa isi construiasca singuri casele. Cumpara terenuri in zone intravilane sau extravilane si se apuca de construit. Dar dupa ce isi deseneaza terenul sau spatiul si proiectul este gata isi dau seama ca nu au echipamentele necesare. Asa a aparut compania Silverstone Romania.

Aceasta companie a luat fiinta în anul 2006, din dorinta de a oferi pe piata din Europa de Est, utilaje si masini pentru industrie si constructii de cea mai bună calitate. Compania este reprezentant unic in Romania al unor branduri de prestigiu in zona constructiilor civile si industriale: Cukurova, Palazzani, Neumeier, Laski, Permon, Atmos, Shatal, AFA-TS, Marelli, ACG, Iveco – FPT, Dewerk, Matilsa, Zenessis.

➡ Ce echipamente au ei in portofoliu?

La ei gasesti practic orice: De la slefuitoare beton la incarcator frontal, incarcator multifunctional, incarcator pe senile, incarcator pe roti, incarcator articulat, incarcator telescopic, miniexcavator, excavator, excavator pe senile, excavator pe roti, excavator pe pneuri,  ciocan, ciocan hidraulic, ciocan pneumatic,ciocan demolator, picon, brat de excavat, sapator santuri, masina de sapat santuri, masina de tocat crengi, tocator de crengi si arbusti. compresor, motocompresor,  echipamente de ridicat, echipamente de iluminat, miniexcavator, electrocompresor, concasor, statie de sortare, sortator, remorci articulate, remorci auto, remorci transport utilaje, concasor mobil, statii de asfalt mobile, sisteme de exaustare si ventilatie, motoare termice, motoare diesel si alternatoare.

➡ Ce isi mai doresc romanii odata ce proiectul de constructie este finalizat?

Dupa ce si-au construit casa sau vila si aleg constructii cu spatii verzi generoase, terase si garaje, trec la dotarile de siguranta. Printre aceste dotari se numara si instalarea unui VideoInterfon. Principalul avantaj al modelelor de videointerfon este faptul ca permit persoanelor dintr-o casa sa vada cine este la usa inainte de a raspunde si de a permite accesul in locuinta. Aceasta este o masura foarte buna de securitate pentru absolut orice persoana, indiferent ca vorbim despre familii tinere, cu multi copii sau persoane in varsta care locuiesc pe cont propriu.

Si cand te gandesti ca totul pleaca in constructii de la o idee…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *