Atelier de Idei, IT&C, Tineri

CIA și FBI știu cine este SATOSHI NAKAMOTO, creatorul Bitcoin

Spread the love

CIA nici nu confirmă și nici nu infirmă faptul că ar cunoaște identitatea adevărată a lui Satoshi Nakamoto. Agenția Centrală de Informații (CIA) din S.U.A. nu a „confirmat” nici a respins „existența” informațiilor referitoare la identitatea reală a creatorului Bitcoin Satoshi Nakamoto, a afirmat publicația Motherboard.

Daniel Oberhaus de la Motherboard, omul care acoperă în principal subiecte legate de fizică, spațiu, criptocurrency și viitorul energiei, a prezentat Biroului Federal de Investigații (FBI) și CIA solicitarea de informații privind identitatea de Satoshi.

DE CE AMERICANII PĂSTREAZĂ SECRETUL ASUPRA IDENTITĂȚII LUI SATOSHI NAKAMOTO?

Oberhaus a raportat că, deși cererea sa cu FBI este încă deschisă, el a primit un răspuns din partea CIA, care a fost un răspuns evaziv. Potrivit acestuia, CIA a răspuns:

„Cererea a fost respinsă, agenția afirmând că nu poate nici să confirme, nici să infirme existența documentelor solicitate”.

Oberhaus a sugerat că, dacă FBI și CIA știu ceva despre creatorul Bitcoin, ei „nu vorbesc”. Chestiunea identității lui Satoshi Nakamoto a fost una dintre cele mai mari mistere ale comunității criptografice, deoarece Bitcoin a fost lansat în 2008.

Povesti cu și despre identitatea lui SATOSHI NAKAMOTO

Joshua Davis a scris pentru The New Yorker, care a sugerat faptul că Nakamoto ar fi un cercetător finlandez de treizeci și unu de ani de la Institutul de Tehnologia Informației din Helsinki, Vili Lehdonvirta.

În cele din urmă, persoana a susținut că nu el era Satoshi, adăugând că „chiar dacă el este nu ar spune asta”. În 2014, Newsweek a raportat numele unui bărbat japonez-american Satoshi Nakamoto din California, care, odată descoperit de jurnaliști, a pretins că este creatorul Bitcoin. După o lungă investigație, s-a descoperit că el nu era Satoshi „real”.

În 2016, Gizmodo a publicat o poveste despre Craig Wright, care a anunțat în mod public că era Satoshi. Omul de știință și om de afaceri australian a făcut multe declarații controversate. Mai târziu, în acel an, nu și-a mai susținut afirmațiile că ar fi creatorul Bitcoin.

Tot în 2016, Alexander Muse a scris pe blogul său Cryptomuse că Agenția Națională de Securitate din S.U.A. (NSA) a identificat identitatea reală a lui Satoshi Nakamoto folosind stilometria. Muse a raportat că Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) nu va confirma în mod public solicitarea. Mai ales că nimeni nu cunoaște identitatea miliardarului BTC.

Restul pe site-ul criptomonitor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.