Actualitate

Chiar trebuie sa schimbam anvelopele iarna?

Spread the love

Pe măsură ce temperatura scade, mulți cumpărători se întreabă dacă merită să investești într-un set de anvelope de iarnă.  Anvelopele de iarnă au fost sursa unei multitudini de dezbateri în ultimii ani. În primul rând, o serie de ierni grele, în Marea Britanie, a determinat publicul să se trezească si sa isi aminteasca de existența lor și să se întrebe dacă ar trebui să cumpere anvelope de iarna.

inchirieri auto bucuresti

Însă iernile calde din cativa ani au provocat o mulțime de oameni să se razgandeasca, considerand investitia intr-un un set de anvelope de iarna Dunlop Winter Sport 5 ca pe o pierdere de bani și întrebându-se daca se merita.

Ce este o anvelopă de iarnă?

Există trei tipuri principale de anvelope care ar putea fi luate în considerare pe șosea. Una este anvelopa de vară; aceasta este ceea ce majoritatea șoferilor folosesc și ceea ce ați putea crede că este vorba despre o anvelopă „normală”.

Anvelopele de vară au un compus relativ dur, ceea ce înseamnă că se înmoaie la temperaturi mai ușoare, pentru a asigura o aderență foarte mare – în cea mai mare parte a timpului, considerată a fi de peste 7 grade C. Acest lucru, totuși, le face mai puțin folositoare atunci când temperatura scade sub această cifră, când sunt prea tari și nu pot oferi suficientă prindere.

Anvelopele de iarnă, denumite mai precis „anvelope de vreme rece”, au un simbol de fulg de zăpadă pe lateral și sunt fabricate dintr-un compus mai moale. Asta inseamna ca sunt inca suficient de moi pentru a oferi rezistenta de care ai nevoie la temperaturi sub 7 grade C. Ei au, de asemenea, un model de rulare diferit, cu caneluri fine sau „tăișuri” tăiate în fiecare bloc de rulare, care înțepă mai bine zăpada.

Montarea anvelopei de iarnă face mai ușoară deplasarea în zăpadă.

Merită să subliniem faptul că aceste anvelope sunt diferite de anvelopele cu carouri, care au plăcuțe din plastic sau metal încorporate în cauciuc, cum au ghetele de fotbal. Acestea nu sunt legale pentru utilizare pe șosea în unele state.

Între anvelopele de iarnă și de vară se află a treia cale: anvelopele all season. Scopul acestei anvelope este de a oferi siguranta atat vara cat si iarna; un compus mai moale decât o anvelopă de iarnă, astfel încât să poată fi utilizat atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi ridicate, dar care încă mai conține oțeluri pentru a ajuta la prinderea în zăpadă. Aceste anvelope sunt considerate utile până la -5oC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *