dr_alexandraMircea_BlogPoint
Social

Cele trei secrete ale zâmbetului de shooting – profilaxia, aparatul, fațetele dentare

Spread the love

Ne exprimăm bucuria, plăcerile si fericirea prin zâmbet și, indiferent de vârstă, acesta trebuie să fie frumos și radiant. Iar pentru ca acest deziderat să devină realitate, tot ceea ce trebuie făcut este să se urmeze un proces continuu prin care să ne menținem o dantură sănătoasă. Un stomatolog profesionist te va îndruma și, astfel, vei obține un zâmbet de invidiat. Iar un zambet de invidiat are, astăzi, doua componente – cea funcțională, și cea estetică despre care vom vorbi în randurile de mai jos.

Medic Alexandra Mircea, stomatolog într-un cunoscut cabinet stomatologic Sector 2, ne-a povestit că: “Pentru a avea un zâmbet desăvârșit, trebuie, în primul rând, să ai o igienă riguroasă acasă. Noi te putem ajuta să-ți perfecționezi zâmbetul cu ajutorul unei albiri, a aparatului dentar sau a fațetelor, sau cu orice tratament care se potrivește situației dinților tăi. Suntem adepții tehnicilor minim invazive, pentru a proteja pe cât posibil sănătatea și integritatea dinților tăi. “

Asadar, cum ne menținem dinții sănătoși?

În primul rând, dentiția necesită o rutină deja cunoscută de noi toți – profilaxia. Suntem conștienți cât de important este periajul zilnic. Drumul spre o sănătate orală cu adevărat bună începe cu o îngrijire completă – un periaj corect și complet și un kit de îngrijire adecvat. Problemele intervin chiar din momentul în care ne alegem pasta sau periuța de dinți și continuă atunci când dantura suferă de anumite afecțiuni.

Pentru a fi cat mai aproape de recomandările specialiștilor, ţine cont de următoarele detalii ale tehnicii periajului corect. Aceasta reunește următoarele mișcări:

  • Periaţi longitudinal suprafeţele exterioare ale dinţilor de sus, apoi ale dinţilor de jos.
  • Periaţi longitudinal suprafeţele interioare ale dinţilor de sus, apoi ale dinţilor de jos.
  • Periaţi orizontal suprafeţele pe care mestecati.
  • Folositi ata dentara sau dus bucal pentru suprafetele dintre dinti;
  • Pentru împrospătarea respiraţiei, periaţi şi limba.

Kitul de îngrijire complet reunește o pastă de dinți potrivită tipului tău de dantură și afecțiunilor de care suferi, o periuță adecvată (cu peri moi sau mai fermi, electrica sau cu ultrasunete), un duș bucal și o rolă de ață dentară. S-au dus vremurile când periuța clasică era de ajuns. Gesturile mărunte precum înlăturarea completă a resturilor alimentare și controlul plăcii bacteriene de la nivelul cavității orale, realizată cu ajutorul dușului bucal și a apei de gură sunt obiceiurile care, pe termen lung, fac diferența între persoanele cu probleme mărunte de sănătate orală și cele cu situații complexe și care necesită abordări interdisciplinare și costisitoare.

dr_alexandraMircea_BlogPoint

Dacă vorbim despre aspectul vizual al dinților, soluția este determinată de aparat dentar sau fațetele dentare, în funcție de afecțiune.

Purtarea unui aparat dentar poate fi proces lung și costisitor, dar, cu desăvârșire recomandat de specialisti si cu rezultate demne de invidiat. Câștigi atât un zâmbet de invidiat, dar și o dantură perfect sănătoasă. Persoanelor vârstnice le vin în ajutor protezele dentare, și, astfel se vor putea bucura și râde, fără niciun minut de ezitare, la orice glumă auzită.

Însă, ce se intampla atunci cand avem o dantură sănătoasă, respectăm rutina de ingrijire, dar dinții nu capătă albul imaculat, în ciudat atenției pe care le-o oferim? Desigur există o alternativă și pentru un inconvenient de acest tip. Vizita la stomatolog este răspunsul. Cu siguranță veți primi o albire a dinților, un proces prin care dantura va fi de un alb strălucitor. Evident, procesul de îngrijire, curățare, dar și controlul regulat la dentist, nu trebuie să fie excluse. Pentru ca dantura să se mențină sănătoasă și frumoasă, este necesar să ne îngrijim constant de dinții noștri.

Pentru un aspect fizic de invidiat sau pentru o dantură oricând pregătită de ședințe foto, se depune mult efort constant. Dacă ai pe listă câteva persoane al căror zâmbet îl admiri, fațetele dentare te pot ajuta în această direcție. Atenție însă – orice specialist bun îți va recomanda fatetele dentare, doar dacă ai încercat celelalte proceduri de îmbunătățire a aspectului dinților tăi, ai grijă constant de dantura  ta iar afecțiuni precum petele permanente îți afectează modul în care te integrezi social. Astfel, îți vei recăpăta încredere de sine, dar vei fi și o persoană mai puternică. Alege de fiecare dată ceea ce te face să te simți în acord cu propria persoană și nu te feri nicicând să fii cine îți dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *