Fără categorie

Citeste doar daca iubesti mediul. Proiectele 2016 gandite pentru un mediu mai curat. GALA RECOLAMP 2016

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

foto-recolamp-1

Asociația Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric, Osram România și Philips România, a acordat recent cinci premii pentru proiecte și oameni implicați în promovarea și protecția mediului.

La final de 2016, Asociația Recolamp, alături de Let’s Do It, Romania!, cu sprijinul Zelist si al jurnalistului Lucian Mândruță, a premiat eforturile și proiectele unor oameni dedicați protecției mediului în 2016. Cei cinci câștigători sunt:

Proiectul „I’Velo Urban” – dezvoltat de Asociaţia Green Revolution, Raiffeisen Bank şi Kaufland România – pentru că într-un București poluat și aglomerat, bike-sharing-ul poate reprezenta o soluție de protecție a mediului și a sănătății cetățenilor.

14729162_10209333373224302_8415670421719135439_n

Proiectul „Cluj Bike” – dezvoltat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca – pentru implementarea în Zona Metropolitană Cluj a unei campanii de promovare a bicicletei ca mijloc de transport și dezvoltarea unei rețele de 52 km piste de biciclete cu 50 de stații care deservesc cetățenii și turiștii din Cluj-Napoca și comunele Florești și Apahida

„România, te iubesc!” pentru reportaje și anchete documentate și care urmăresc să producă efecte. Și pentru că reușesc să aducă in prime time subiectul „mediu”. Mențiune specială pentru ediția din 9 octombrie 2016, Rareș Năstase, subiect: impactul asupra mediului produs de microhidrocentrale

Helmut Ignat pentru felul în care arta fotografiei poate declanșa, promova și susține un proiect de mediu „Rezervația Delta Văcărești”

Echipei Rise Project pentru jurnalism on-line de calitate și pentru dorința de a contribui la salvarea pădurilor din România.

Anul viitor, Recolamp marchează 10 ani de activitate, în care cifrele privind colectarea și reciclarea deșeurilor ce provin din surse de iluminat au crescut spectaculos. De exemplu, anul trecut, Recolamp a atins o cifră record de 658.651 kilograme deșeuri de echipamente de iluminat colectate și reciclate. În medie, ar fi vorba de aproape 55.000 de kg de astfel de unități pe lună.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.